Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Od prawie 3 lat posiadam HP Omena 15-dc0008nw. Zauważyłem, że spuchła mi bateria, ponieważ obudowa przy touch padzie lekko poszła do góry. Rozkręciłem laptopa i rzeczywiście bateria jest nabrzmiała. Trzyma dobrze, ładuje się bez problemowo. Zmienić na nową czy na razie czekać? Może się coś stać?

Jeżeli jednak podejmę się zmiany baterii gdzie takową kupić? Na alledrogo nie ma, używanych na innych portalach też nie. Gdzie zatem szukać?

Dzięki ?

Edytowane przez Khamba
Opublikowano

Dobrze wiedzieć, że aż takie skutki tego mogą być. Od czego mogło się to stać?

Te baterie, które podałeś to są zamienniki tak? Czym się różnią te dwa modele? Obojętnie, który znajdę z tych dwóch i będzie ona pasował?

Gdzie takich baterii najlepiej szukać?

Opublikowano
Cytat

Od czego mogło się to stać?

Wadliwe ogniwo, nie wytrzymało wystarczającej ilości cykli ładowania.

Cytat

Te baterie, które podałeś to są zamienniki tak?

Oryginalne - oznaczenia od HP-ka.

Cytat

Czym się różnią te dwa modele?

Pojemnością i ceną.

Opublikowano

Bardzo różnią się ceny na wielu sklepach. Zaczynają się od 200 a kończą na 500. Jesteś w stanie powiedzieć mi z czego to wynika? Np. na mor*le 500 zł, a na jakimś innym sklepie mało znanym 200 zł.

• 2 tygodnie później...