Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poszukuję laptopa ponieważ zaczynam pierwszy rok studiów. Będzie to mój pierwszy laptop, wiec zwracam się z prośbą o pomoc w wyborze. Najbardziej mi zależy by laptop był dobrze wykonany i posłużył mi tak 3-4 lata. Co do gier to raczej gram sporadycznie, ale chciałbym by mój sprzęt był przez dłuższy czas na bieżąco z nowymi tytułami, nie musi być to zaraz ultra HD, zależy mi na płynnej rozgrywce na ustawieniach średnich/ ew wysokich. Na ten moment bardzo mi się spodobał konkretnie ten model:

Acer V5-591G-58V0 NX.G66EP.005

w tej cenie: https://www.vobis.pl/acer-v5-591g-58v0-nx-g66ep-005-2-150251.html

bo nigdzie indziej nie moge nic ciekawszego wyczaić.

Ogólne info:

1. Student politechnika - AutoCAD, Solidworks

2. Brak systemu

3. Jakość wykonania, dobra matryca, wydajność( w sensie bym mógł być na bieżąco z wydawanymi tytułami)

4. Cena w okolicach 3000zł z hakiem

5. Miejsca użytkowania: Dom/ Uczelnia

6. Koniecznie 15,6

7. Mobilność - w sensie takim ,że będę korzystał z laptopa na uczelni i chodzi też tu o to żeby to nie był moloch do dźwigania, nie wiem tez jak wypada z kwestią szybkości rozładowania się, wiec wszystkie rady będą mile widziane :)

Opublikowano

Acer V5-591G (15,6") seria Aspire V 15

Co do Acera to na początku się pojawiły z dyskami HDD 5400RPM a później z 7200RPM + obsługiwały 32GB zamiast 16GB RAM max, to szukaj tych pózniej wypuszczonych.

Do noszenia to lepsz były by modele 13,3-14,x" typu ultrabook bez grafiki dedykowanej.

Czas pracy na akumulatorze jest istotny?

Co do gier to jakie tytuły - tutaj porównaj.

Mógłbyś jeszcze poczytać o Dellu

Dell Inspiron 7559 (15,6") seria Inspiron 15 7000

Dell Inspiron 7559 i5-6300HQ/8GB/1000 FHD GTX960

Opublikowano

Co do czasu pracy to właśnie nie wiem jak to do końca wyjdzie, jeżeli na uczelni będą gniazdka, to nie ma jakiegoś problemu, a po za tym laptop raczej używany tylko w domu, więc prawdopodobnie nie. Co do gier raczej będzie to coś pokroju wiedźmin 3, fallout 4, doom, star wars battlefront. Co do Della to też mi się bardzo podoba, fajnie że jest taki stonowany i nie rzuca się w oczy.