Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, szukam sprzętu do małego 1 osobowego biura. Potrzebny mi jest skaner, ksero, drukarka. Mam jedną sprawdzoną drukarkę HP Laserjet P2055d (toner kosztuje z 30-50zł), którą chciałbym kupić, ponieważ jest mega tania w eksploatacji. Druk nie musi być świetnej jakości, może być czarno biały. Natomiast potrzebuję jeszcze skanera, ksero. Zastanawiam się nad polecanymi przez was urządzeniami wielofunkcyjnymi brother, ale są to zazwyczaj drukarki laserowe, a drukowanie na nich jest dużo droższe, a zależy mi na ograniczeniu kosztów drukowania.

W związku z tym zastanawiam się czy możliwa jest praca typu: skanowanie dokumentów na osobnym skanerze -> drukowanie na drukarce hp. (czy to nie będzie uciążliwe, szczególnie dla osoby co niezbyt ma pojęcie o komputerach?)

Czy może lepiej kupić wielofunkcyjnego brothera + drukarkę hp.

lub Kupić skaner + drukarkę hp?

lub Czy zainwestować tylko w urządzenie wielofunkcyjne?
Oczywiście zależy mi na druku dwustronnym i niezbyt chcę, żeby dolewać tusz do zbiornika.

Z góry dzięki ?

Opublikowano

@drtusz Dzięki za odpowiedź, ale problem z tym brotherem jest taki, że nie ma duplexu, który jest istotny. Rozmyślam teraz nad drukarką atramentową - HP OfficeJet Pro 7740.
Zalety:
- Druk, skan, kopiowanie dwustronne;

- Zamiennik czarnego tuszu koło 80zł na ok. 3000 stron (przy 5%) - wydaje mi się, czy to dość dobry wynik?;
- Dość dobre opinie nt. niezawodności;

- Jak dla jednej, max dwóch osób, prędkość wydruku w sam raz.

Tylko mam problem, ponieważ ktoś mi powiedział, że "tusz" może wyschnąć (nie wiem ile w tym prawdy). Oraz czy przy wymianie tylko czarnego tuszu nie będzie problemów? Można wymienić tylko jeden nabój czarnego tuszu?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja mam brothera i nie mogę na niego narzekać, są ekonomiczne, moja atramentówka nawet kilka tygodni bez drukowania stała i nic się nie działo bo ma opcję samoczyszczenia. Te drukarki bardzo dobrze tolerują zamienniki, activejet to znajdziesz nawet do nowych drukarek

• 3 miesiące temu...
  • 7 miesięcy temu...