kena Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2020 Cześć, szukam sprzętu do małego 1 osobowego biura. Potrzebny mi jest skaner, ksero, drukarka. Mam jedną sprawdzoną drukarkę HP Laserjet P2055d (toner kosztuje z 30-50zł), którą chciałbym kupić, ponieważ jest mega tania w eksploatacji. Druk nie musi być świetnej jakości, może być czarno biały. Natomiast potrzebuję jeszcze skanera, ksero. Zastanawiam się nad polecanymi przez was urządzeniami wielofunkcyjnymi brother, ale są to zazwyczaj drukarki laserowe, a drukowanie na nich jest dużo droższe, a zależy mi na ograniczeniu kosztów drukowania. W związku z tym zastanawiam się czy możliwa jest praca typu: skanowanie dokumentów na osobnym skanerze -> drukowanie na drukarce hp. (czy to nie będzie uciążliwe, szczególnie dla osoby co niezbyt ma pojęcie o komputerach?) Czy może lepiej kupić wielofunkcyjnego brothera + drukarkę hp. lub Kupić skaner + drukarkę hp? lub Czy zainwestować tylko w urządzenie wielofunkcyjne? Oczywiście zależy mi na druku dwustronnym i niezbyt chcę, żeby dolewać tusz do zbiornika. Z góry dzięki ? Cytuj
drtusz Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2020 Lepiej kupić urządzenie wielofunkcyjne. Brother to dobry wybór, przede wszystkim toleruje zamienniki, co wpływa na tanią eksploatację Polecam Brother DCP-J105. Cytuj
kena Opublikowano 11 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2020 @drtusz Dzięki za odpowiedź, ale problem z tym brotherem jest taki, że nie ma duplexu, który jest istotny. Rozmyślam teraz nad drukarką atramentową - HP OfficeJet Pro 7740. Zalety: - Druk, skan, kopiowanie dwustronne; - Zamiennik czarnego tuszu koło 80zł na ok. 3000 stron (przy 5%) - wydaje mi się, czy to dość dobry wynik?; - Dość dobre opinie nt. niezawodności; - Jak dla jednej, max dwóch osób, prędkość wydruku w sam raz. Tylko mam problem, ponieważ ktoś mi powiedział, że "tusz" może wyschnąć (nie wiem ile w tym prawdy). Oraz czy przy wymianie tylko czarnego tuszu nie będzie problemów? Można wymienić tylko jeden nabój czarnego tuszu? Cytuj
karik Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2020 ja mam brothera i nie mogę na niego narzekać, są ekonomiczne, moja atramentówka nawet kilka tygodni bez drukowania stała i nic się nie działo bo ma opcję samoczyszczenia. Te drukarki bardzo dobrze tolerują zamienniki, activejet to znajdziesz nawet do nowych drukarek Cytuj
FxJ Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2020 Z tańszych modeli np. Brother DCP-L2532DW Brother MFC-L2712DW Do drukowania faktur itp. nie ma nic lepszego niż laser, nie mówiąc już o szybkości druku. Cytuj
karik Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2020 brothery pod względem zamienników chyba są najlepszym wyborem, dobrze je toleruą i jest dużo zamienników dostępnych do poszczególnych modeli , także tych nowych Cytuj
tonuers Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2021 Nie wiem czy wiecie, ale obecnie na topie jest wynajem drukarek - uważam, że to solidne rozwiązanie dla każdego, kto potrzebuje drukarki po niskiej cenie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi