Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Mężczyzna, 20 lat

2. Bez systemu, mam DreamSpark 

3. 13"-14"

4. Chcę w laptopie mieć dysk SSD. Czytałem, że sklepy montują dyski słabej jakości, więc wolałbym dokupić go osobno.

5. Cena około 2500 zł wliczając w to zakup osobnego dysku SSD. Będzie to mój jedyny komputer poza domem.

6. Zależy mi na dobrej klawiaturze, nie najgorszej baterii, nie głośnej pracy. Chciałbym, aby laptop wytrzymał przynajmniej 3 lata.

7. Dobrze by było, żeby miał dobrą matową matrycę FHD. W przyszłości rozważam pracę na osobnym monitorze, więc złącze HDMI jest wymagane.

8. Uczelnia - akademik - dom

9. Nie gram w gry

10. AutoCad (podstawy w 2D, nie chcę dedykowanej karty graficznej), kompilatory pod programowanie

11. Matowa matryca, procesor i5, 8GB ram

12. Nie mam doświadczenia z laptopami, to będzie mój pierwszy.

13. Myślałem o HP ProBook 430 G3 lub o Acer V3-372

Opublikowano

ProBooki G2 były nawet lepsze od G3 pod względem obudowy. 

Acer V3-372 i5-6267U/4GB/500 FHD IRIS - tylko bez dysku SSD 

Dell Vostro 5459 (14,1") seria Vostro 14 5000 z i3 + dokupić SSD (tylko z matrycą HD) lub z i5 bez dysku 

ASUS P2430UA-WO0034E-8 i5-6200U/8GB/500/Win7P+Win10P niestety Asusy są tylko z systemami dostępne

Od siebie mogę tylko sugerować byś kierował się ku modelom z serii biznesowych.

Opublikowano

1. Za wszystko razem zapłacę około 2860 zł. Jest to warte tej ceny?

2. Czy w sklepie x-kom jest możliwe, żeby wymontowali mi hdd i zamontowali tego ssd? Jeżeli zrobię to sam w domu to stracę gwarancję? 

3. W sklepie x-kom po odbiorze towaru w salonie można sprzęt zwrócić bez podania przyczyny do 2 tyg po zakupie?

Opublikowano
Acer V3-372 będzie mi służył głównie do programowania i noszenia na uczelnie dlatego chciałem coś z 13". Za parę miesięcy chcę do niego dokupić jakiś monitor do pracy w domu. Niestety na monitorach się kompletnie nie znam. Możesz mi coś zaproponować? Ile muszę wydać na coś przyzwoitego?
Opublikowano

Przeglądając forum znalazłem wpis z monitorem AOC I2369VM, nada on się do pracy?

Dużo monitorów nie ma złącz HDMI, za to mają DisplayPort. Może lepiej wybrać jakiś laptop z tym złączem? 

Opublikowano

Tylko ze złącze DisplayPort jest stosowane w wyższych laptopach tylko i to zazwyczaj by użyć Daisy Chain (monitory też muszą to obsługiwać).

Wszystkie monitory mają złącza HDMI, jeśli monitor ma tylko VGA (D-SUB) lub DVI stosuje się przejściówka za 5-10zł