Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. facet, 22 lata student
2. w zestawie z win10
3. 13"-15"
4. SSD +240GB
5.a) Do 4000 zł 
  b) podróżnik ? dom - uczelnia - jakiś wyjazd , byłby to drugi komputer po stacjonarce
  c) jak najszybciej
6. zależy mi, aby bateria trzymała jak najdłużej, ram +8GB
obudowa nie musi być z tytanu, ale cieszyłoby mnie, gdyby po jednym upadku się nie rozleciał i aby waga zamykała się w MAX 2,5kg, dlatego zastanawiam się nad modelami biznesowymi
7. matryca matowa
8. dom, uczelnia, podróże
9 w gry nie gram, głównie używany będzie do nauki, pakiet MS Ofiice, czasami coś do obróbki zdjęć typu adobe PS lub obróbka filmów Sony vegas, internet, czasami jakiś film z neta
10. cieszyłoby mnie wyjście HDMI (czasami trzeba się podpiąć pod rzutnik lub TV), wejście USB 3.0 + podświetlana klawiatura oraz jak wyżej wspomniałem długa praca baterii.
13. Preferowana marka DELL, aczkolwiek jestem otwarty na inne propozycje

Opublikowano

Witam. Z Della w tym budżecie dobrą opcją są modele z matową matrycą klasy IPS z dobrym pokryciem barw i szerokimi kątami widzenia. Vostro 15,6" to wyższa biznesowa seria z dłuższą gwarancją i Windows-em 10 w wersji Proffesional.

Dell Vostro 5590 i5-10210U/16GB/512+1TB/Win10P

Alternatywnie większy Dell Inspiron z matową matrycą 17,3" o bdb kolorach. Laptop ma kartę graficzną MX230, która jest przydatna jeżeli korzystasz z programów korzystających z akceleracji GPU, oraz grach.

Dell Inspiron 3793 i5-1035G1/16GB/480/Win10P MX230

W lepszej cenie z dobrą matrycą IPS 15,6" i najnowszym procesorem i5-10Gen jest HP Pavilion. HP to również bardzo dobra firma. W wyposażeniu jest szybki dysk SSD 960GB. Sam laptop oglądałem na żywo, to wygląda znacznie lepiej niż na forach. Jest smukły, lekki, elegancki.

HP Pavilion 15 i5-1035G1/16GB/960/Win10 Silver

• FxJ zmienił(a) tytuł na laptop - studia do 4000