mrozny Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2020 [1] Facet 33 lata, ma raty 20 x 0 [2] Mam klucz Windows [3] Rozmiar i waga nie mają znaczenia - będzie cały czas na biurku [4] SSD + HDD. Ale jeśli taniej wyjdzie dokupić później któryś z nich samemu, to jestem otwarty na propozycje. [5 a] 3000-3400 max (max to znaczy max, a nie "jak dołożysz trzy stówki to będziesz miał lepszą grafikę..." bo tak można bez końca ? i tylko raty 20 x 0 ( to ważne) [5 b] to już taki "na zawsze", czyli do naturalnej śmierci (laptopa, mam nadzieje). Nie zamierzam już uganiać się za najnowszymi tytułami, i grać też będę już rzadziej. Miałem stacjonarkę z i5 4xxx i GTX 660Ti ale sprzedałem, bo zwyczajnie nie było dla niej miejsca w mieszkaniu i stąd mus jest kupić laptopa. Żona ma HP paviliona z i3 2xxx i HD4000 więc na tym nie poszaleje ? [5 c] Myślę, że w ciągu najbliższych 3 miesięcy. Ale w tym segmencie raczej dużych zmian nie ma, więc w grę wejdą tylko obecne oferty [6] Obudowa raczej nie ma znaczenia, bateria również, bo laptop będzie cały czas pod zasilaniem sieciowym. W tej materii najważniejsze jest chyba chłodzenie bo od niego zależy throtting (nie wiem czy dobrze pisze) [7] Matryca Full HD najlepiej IPS, bo z tego co wiem jest lepsza od TN. I powłoka antyrefleksowa, mimo że będzie używany w domu, to jednak lepiej żeby nie obijał refleksów od okna czy lampy [8] Biurko na podkładce chłodzącej z zewnętrzną klawiaturą i myszką [9] Gram w rpg'i i mmo. Największe wymagania będzie miało AC: Oddysey w nic bardziej zaawansowanego nie zamierzam grać, a jeśli wyjdzie coś nowego, to wiem, że będę musiał obniżyć wymagania [11] Wymagania specjalne - brak [12] Osobiste preferencje brak [13] Aktualnie rozpatrywane modele: HP Omen 15-dc1065nw i5 GTX1650 256SSD 1HDD ten albo HP gaming HP Pavilion Gaming 15 i5-9300H SSD+1TB GTX1650 4GB MSI GL65 i5-9300H/8GB/256 GTX1650 Acer Nitro 5 i5-8300H/8GB/512 120Hz (NH.Q59EP.05E) Lenovo Legion Y540-15 i5-9300h 8GB/256SSD/GTX1650 Ewentualnie coś z i5 8500H i 1050Ti, ale nie wiem, czy warto, skoro ceny są podobne [14] Piszę tylko o allegro, ponieważ mają raty 20x0 a to dla mnie ważne. Inne sklepy też mają raty, ale po przeliczeniu wychodzi dużo drożej (to tak jakbym "dołożył trzy stówki..." ? ) [15] Te laptopy mają tę samą konfigurację, ale laptop to całość i każdy z nich zachowuje się inaczej. Dlatego proszę o pomoc w wybraniu konkretnego modelu. Pozdrawiam. Cytuj
BartBRT Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2020 HP będzie odpowiedni, to trochę lepszy laptop od paviliona. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi