pawellukasiewicz1989 Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2020 Proszę o propozycje laptopa ponieważ z mojego poprzedniego posta propozycje są niedostępne Za wszystkie rady będę również wdzięczny [1] Laptop dla mnie do użytku domowego, za gotówkę [2] Bez systemu [3]Rozmiar matrycy 15,4"- 15,6” / 17,3” [4] Dysk SSD [5a] 4000-4500 zł, jeżeli będzie coś naprawdę wartego dopłaty mogę dołożyć ok 500zł [5b] Będzie to jedyny komputer w domu na kilka ładnych lat [5c] Jak najszybciej [5d] Powłoka matowa. [6] Liczy się dla mnie jakość wykonania i wydajność, mniej czas działania na baterii ponieważ laptop większość czasu będzie w domu. [7] Matryca matowa. Jak najlepsza w tej cenie Czasami będzie podłączany do telewizora [8] Głównie dom, na stoliku do laptopa [10] Programy to głównie multimedia, programy biurowe [11] Chciałbym dobre podzespoły i wystarczająco RAM, tak na kilka lat. Port HDMI, fajnie jak jest bluetooth. Gdyby była podświetlana klawiatura to też się nie obrażę, ale nie jest to warunek konieczny . [12] Najważniejsza jest trwałość i wydajność. Marka nie jest ważna. Do tej pory mieliśmy tylko jednego laptopa: Lenovo G550 [13] Jedną propozycję, którą dostałem to Dell Inspiron 5593 i5-1035G1/16GB/480+1TB/Win10 MX230 . [14] Myślę, że zamieściłem wszystko co chciałem w ankiecie, a jeśli coś mi jeszcze wpadnie do głowy to dopiszę Z góry dziękuję Cytuj
bszechfan Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2020 Ten Dell, który podałeś będzie sprzętem w zupełności wystarczającym. Zgodnie z wiadomością (bo pisaliśmy też na priv), możesz spojrzeć na tego Lenovo: Lenovo ThinkPad E590 i5-8265U/16GB/512/Win10P (20NB002BPB) A z innych wartościowych według mnie to jeszcze Dell Vostro (on jest porównywalny do tego Lenovo, ale ma dodatkowo podświetlaną klawiaturę): Dell Vostro 5581 i5-8265U/16GB/240+1TB/Win10P Seria Vostro jest nieco lepsza od Inspiron (dłuższa gwarancja, kwestia designu i materiałów używanych do produkcji) Jak masz jeszcze jakieś pytania, to pisz ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi