Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o propozycje laptopa ponieważ z mojego poprzedniego posta propozycje są niedostępne Za wszystkie rady będę również wdzięczny

[1] Laptop dla mnie  do użytku domowego, za gotówkę

[2] Bez systemu

[3]Rozmiar matrycy  15,4"- 15,6” / 17,3”

[4] Dysk SSD

[5a] 4000-4500 zł, jeżeli będzie coś naprawdę wartego dopłaty mogę dołożyć ok 500zł

[5b] Będzie to jedyny komputer w domu na kilka ładnych lat

[5c] Jak najszybciej

[5d] Powłoka matowa.

[6] Liczy się dla mnie jakość wykonania i wydajność, mniej czas działania na baterii ponieważ laptop większość czasu będzie w domu.

[7] Matryca matowa. Jak najlepsza w tej cenie

Czasami będzie podłączany do telewizora

[8] Głównie dom, na stoliku do laptopa

[10] Programy to głównie multimedia, programy biurowe

[11] Chciałbym dobre podzespoły i wystarczająco RAM, tak na kilka lat. Port HDMI, fajnie jak jest bluetooth. Gdyby była podświetlana klawiatura to też się nie obrażę, ale nie jest to warunek konieczny .

[12] Najważniejsza jest trwałość i wydajność. Marka nie jest ważna. Do tej pory mieliśmy tylko jednego laptopa: Lenovo G550

[13] Jedną propozycję, którą dostałem to Dell Inspiron 5593 i5-1035G1/16GB/480+1TB/Win10 MX230 .

[14] Myślę, że zamieściłem wszystko co chciałem w ankiecie, a jeśli coś mi jeszcze wpadnie do głowy to dopiszę

Z góry dziękuję

Opublikowano

Ten Dell, który podałeś będzie sprzętem w zupełności wystarczającym. 

Zgodnie z wiadomością (bo pisaliśmy też na priv), możesz spojrzeć na tego Lenovo: Lenovo ThinkPad E590 i5-8265U/16GB/512/Win10P (20NB002BPB) 

A z innych wartościowych według mnie to jeszcze Dell Vostro (on jest porównywalny do tego Lenovo, ale ma dodatkowo podświetlaną klawiaturę): Dell Vostro 5581 i5-8265U/16GB/240+1TB/Win10P 

Seria Vostro jest nieco lepsza od Inspiron (dłuższa gwarancja, kwestia designu i materiałów używanych do produkcji) 

Jak masz jeszcze jakieś pytania, to pisz ?