Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

pytałem w x-kom, czy coś wiedzą, ale brak info, zasugerowałem - czy może w tym miesiącu albo kwartale? W odpowiedzi dostałem, że mają nadzieję, że tak, ale nic nie mogą potwierdzić. 

Sprzedawca pokazał jeszcze z tych modeli tego MSI PS42 8M-290PL. Fakt chłodzenie i matrycę ma BDB.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A no widziałem, jest dual channel, ale ramu nie da się wymienić: https://pclab.pl/news83152.html

Nawet dają słuchawki w gratisie. Ale szczerze to nie zachwyca, matryca nadal kiepska, czekam na testy czy jest PWM. Miesiąc lub dwa i będą ryzeny mobilne serii 4000. Chyba warto poczekać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak pamiętam, potrzebujesz czegoś do Pakiet Adobe, Office, Sony Vegas - tu największy problem przy Huawei będzie RAM i ograniczenie do 8 GB. Ryzen 4000 na moje oko pojawią się w drugiej połowie roku, podobnie jak Ryzen 3000. 

Opublikowano

No to nie wiem co wybrać na chwilę obecną, mogę trochę dołożyć. Myślałem nad Pavilion 14 i7 1065g7 mx250. Na notebookcheck zmierzyli matrycę 350 nitów. 90% sRGB, ale ten model na xkom ma inny numer producenta. Na stronie HP polski model ma 250 nitów i 42% NTSC 

Opublikowano

Dokładnie, nie gram w gry więc 20% różnicy mnie nie zbawi. Mx 250 to schit, szyna pamięci 64 bit, brak NVENC. Kolejny układ który bierze prąd, wydziela ciepło, dokłada wagi i może się zepsuć. Nie potrzebuję ?

• FxJ zmienił(a) tytuł na Huawei MateBook D 14 - ponownie dostępne