Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, 

Prezent dla kobiety,
korzystającej z laptopa codziennie wiele godzin, !
zależny mi na jak największej jakości wykonania, [ALUMINIUM lub naprawdę dobrze wykonany plastik],

Wydzielona klawiatura numeryczna ! 

głównie proste prace [exel,word, przeglądarka program do księgowości symfonia],

Ale i rozrywka, muzyka,filmy,youtube etc;

Zależy mi na SSD+HDD, przynajmniej 8GB RAM i dobrej matrycy [ np.Matowa o szerokim polu widzenia, IPS/WVA] 

opcjonalnie: Może mieć dotykową matryce, odcisk palca mile widziany, 

granica 4 tys.

Mogę sam rozbudować podzespoły [dysk/ram] jeśli będzie potrzeba i taka możliwość,

Zastanawiam się pomiędzy: 

1.HP ProBook 450 G6 i5-8265/8GB/480/Win10P

2.Dell Vostro 5590 i5-10210U/8GB/512+1TB/Win10P

3.Acer Aspire 5 i5-8265U/8GB/512/Win10 MX250 Czarny

4.ASUS VivoBook S15 S532FL i5-8265U/8GB/512/Win10 Silver

Któryś z powyższych się nada? Czy szukać czegoś innego? 
Może macie coś sprawdzonego co możecie polecić? 

Edytowane przez Suchy22
Opublikowano

Każdy z powyższych się nada. Pozostaje kwestia wyboru: 

- do takiej pracy najlepiej sprawdzi się HP albo Dell

- Acer ma zbędną dedykowaną grafiką 

- w przypadku Asusa nie wiem, jak sprawuje się ten magiczny i nowy touchpad (nie miałem w ręce), nie wiem, czy to będzie wygodne 

Osobiście zdecydowałbym się chyba na HP albo Dell Vostro (Vostro ma znaczenie, bo to seria biznesowa z 3 letnią gwarancją). 

Jeśli ta osoba pracuje w programach księgowych, myślałbym też o kupieniu od razu 16 GB RAM (można też dołożyć drugą kość w przyszłości). 

Natomiast jeśli Dell to nie brałbym 10 generacji procesora, a 8 generację: 

https://www.x-kom.pl/p/470788-notebook-laptop-15-6-dell-vostro-5581-i5-8265u-16gb-256-1tb-win10p.html 

Takie coś w 100% będzie dobrym wyborem dla opisanej osoby i wskazanych rodzajów oprogramowania. 

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, bszechfan napisał:

Każdy z powyższych się nada. Pozostaje kwestia wyboru: 

- do takiej pracy najlepiej sprawdzi się HP albo Dell

- Acer ma zbędną dedykowaną grafiką 

- w przypadku Asusa nie wiem, jak sprawuje się ten magiczny i nowy touchpad (nie miałem w ręce), nie wiem, czy to będzie wygodne 

Osobiście zdecydowałbym się chyba na HP albo Dell Vostro (Vostro ma znaczenie, bo to seria biznesowa z 3 letnią gwarancją). 

Jeśli ta osoba pracuje w programach księgowych, myślałbym też o kupieniu od razu 16 GB RAM (można też dołożyć drugą kość w przyszłości). 

Natomiast jeśli Dell to nie brałbym 10 generacji procesora, a 8 generację: 

https://www.x-kom.pl/p/470788-notebook-laptop-15-6-dell-vostro-5581-i5-8265u-16gb-256-1tb-win10p.html 

Takie coś w 100% będzie dobrym wyborem dla opisanej osoby i wskazanych rodzajów oprogramowania. 

Dlaczego wybrał byś 8 generację? 
Dell którego zaproponowałeś odpada bo nie ma wydzielonej klawiatury numerycznej z boku ?

Edytowane przez Suchy22