Suchy22 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2019 (edytowane) Witam, Prezent dla kobiety, korzystającej z laptopa codziennie wiele godzin, ! zależny mi na jak największej jakości wykonania, [ALUMINIUM lub naprawdę dobrze wykonany plastik], Wydzielona klawiatura numeryczna ! głównie proste prace [exel,word, przeglądarka program do księgowości symfonia], Ale i rozrywka, muzyka,filmy,youtube etc; Zależy mi na SSD+HDD, przynajmniej 8GB RAM i dobrej matrycy [ np.Matowa o szerokim polu widzenia, IPS/WVA] opcjonalnie: Może mieć dotykową matryce, odcisk palca mile widziany, granica 4 tys. Mogę sam rozbudować podzespoły [dysk/ram] jeśli będzie potrzeba i taka możliwość, Zastanawiam się pomiędzy: 1.HP ProBook 450 G6 i5-8265/8GB/480/Win10P 2.Dell Vostro 5590 i5-10210U/8GB/512+1TB/Win10P 3.Acer Aspire 5 i5-8265U/8GB/512/Win10 MX250 Czarny 4.ASUS VivoBook S15 S532FL i5-8265U/8GB/512/Win10 Silver Któryś z powyższych się nada? Czy szukać czegoś innego? Może macie coś sprawdzonego co możecie polecić? Edytowane 12 Grudnia 2019 przez Suchy22 Cytuj
bszechfan Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2019 Każdy z powyższych się nada. Pozostaje kwestia wyboru: - do takiej pracy najlepiej sprawdzi się HP albo Dell - Acer ma zbędną dedykowaną grafiką - w przypadku Asusa nie wiem, jak sprawuje się ten magiczny i nowy touchpad (nie miałem w ręce), nie wiem, czy to będzie wygodne Osobiście zdecydowałbym się chyba na HP albo Dell Vostro (Vostro ma znaczenie, bo to seria biznesowa z 3 letnią gwarancją). Jeśli ta osoba pracuje w programach księgowych, myślałbym też o kupieniu od razu 16 GB RAM (można też dołożyć drugą kość w przyszłości). Natomiast jeśli Dell to nie brałbym 10 generacji procesora, a 8 generację: https://www.x-kom.pl/p/470788-notebook-laptop-15-6-dell-vostro-5581-i5-8265u-16gb-256-1tb-win10p.html Takie coś w 100% będzie dobrym wyborem dla opisanej osoby i wskazanych rodzajów oprogramowania. Cytuj
Suchy22 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2019 (edytowane) 35 minut temu, bszechfan napisał: Każdy z powyższych się nada. Pozostaje kwestia wyboru: - do takiej pracy najlepiej sprawdzi się HP albo Dell - Acer ma zbędną dedykowaną grafiką - w przypadku Asusa nie wiem, jak sprawuje się ten magiczny i nowy touchpad (nie miałem w ręce), nie wiem, czy to będzie wygodne Osobiście zdecydowałbym się chyba na HP albo Dell Vostro (Vostro ma znaczenie, bo to seria biznesowa z 3 letnią gwarancją). Jeśli ta osoba pracuje w programach księgowych, myślałbym też o kupieniu od razu 16 GB RAM (można też dołożyć drugą kość w przyszłości). Natomiast jeśli Dell to nie brałbym 10 generacji procesora, a 8 generację: https://www.x-kom.pl/p/470788-notebook-laptop-15-6-dell-vostro-5581-i5-8265u-16gb-256-1tb-win10p.html Takie coś w 100% będzie dobrym wyborem dla opisanej osoby i wskazanych rodzajów oprogramowania. Dlaczego wybrał byś 8 generację? Dell którego zaproponowałeś odpada bo nie ma wydzielonej klawiatury numerycznej z boku ? Edytowane 12 Grudnia 2019 przez Suchy22 Cytuj
bszechfan Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2019 8 generacja ze względu na kulturę pracy, w przypadku 10 wzrostu wydajności niemal się wcale nie odczuwa, poza tym kasa. Wybacz, jakoś umknął mi fakt klawiatury numerycznej. Faktycznie jest to różnica pomiędzy starym i nowym Dell'em. Możesz w takiej sytuacji próbować z tym Vostro, co podałeś. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi