Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Mężczyzna, lat 30

2. Bez systemu

3. 15"

4. Mysle, ze hdd starczy póki co, raczej ssd nie jest jakimś wielkim wykomogiem. Wole miec dostępny dvdrom. Mam zawsze pod ręka dysk z kieszenią na 2,5".

5. Cena to kwota ok 2000zl, jesli byłoby to warto mógłbym dołożyć to max 200zl...

6. Jakos raczej nie ma znaczenia, aby sie nie rozleciał w rękach i był estetycznie wykonany, aby nie trzeba byłoby go oddawać na gwarancje bo zawiasy sa popsute :-)

7. Najlepiej zeby była to Full HD z matowa matryca co wynika z kwestii, ze bede działał na Photoshopie. Nie wykluczam pracy na innym monitorze, ale póki co nie bede na takowym pracował.

8. Dom, ew praca.

9. -

10. Programy graficzne typu Adobe, bez żadnych 3ds maxow, oraz kompilatory pod programowanie obiektowe.

11. Matowa matryca

12. -

13. Myślałem nad Lenovo V310, ew proponowano mi Lenovo E550. Jestem troche sceptycznie nastawiony do tego serwisu Lenovo bo słyszałem wiele historii.

Opublikowano

Proponował bym się wstrzymać i dozbierać jeśli liczysz na dobrą matrycę ;)

V310-15 - ten model ma 4GB wlutowane w płytę główną i jeden wolny slot, taż słabe wykonanie i malutką baterię, ma pewne plusy jak slot M.2 ale jeśli chodzi o konstrukcje to radzę go obejrzeć osobiście ale zamawiaj przez internet - poradnik.

Z przyzwoitych modeli Acer F5-571G i3-5005U/8GB/1000 GF940M FHD

Z drorzszych

Lenovo ThinkPad E560 i5-6200U/4GB/500/DVD-RW FHD

Lenovo 700-15 (15,6") seria Ideapad 700 15 (700-15ISK)

Opublikowano

Dzięki za podrzucenie linka. To mówisz, ze nie ma co kierować sie typem RAM? Ale patrząc juz na wersje procesorów to jest ogromna przepasc pomiedzy tymi wymienionymi na gorze. Tylko czy faktycznie tak odczuwalna w użytkowaniu?

Hm, piszesz, ze ten v310 ma wlutowane 4gb, a w linku podane jest 8gb..?

Opublikowano

Wybór padnie jednak chyba na tego V310, skusił mnie dyskiem ssd 240 i hdd 1000 oraz 8gb pamięci w dość przystępnej cenie ok 2300zl bez systemu. Do sklepu został zamówiony jeszcze Lenovo 510 w celu porównania wizualnie także, bedzie możliwość porównania, ale ten z kolei przkracza dość sporo budżet mimo tego, ze kusi ta matryca IPS...

Pozdrawiam :-)

• reaction_title_1 1