poxidropsi Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2016 taka u mnie wada, ciemniejsze podświetlenie po prawej stronie co widać na białym tle. monitor za 500 zł wada w granicach rozsądku czy brać inny model. LG 23MP56HQ. występuje też bleeding, ale ze względu że częściej do przeglądania i czytania to razi ta ciemnica. Cytuj
FxJ Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2016 A na czarnym? Lekko ściśnij czarną ramkę monitora z prawej.https://www.forum.nieidealny.pl/topic/347-test-na-uloty-%C5%9Bwiat%C5%82a-w-monitorach-lcd-z-matrycami-ips-backlight-bleeding/ Cytuj
poxidropsi Opublikowano 12 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2016 a tak wygląda na czarnym, wcześniej wydawło mi się że lepiej :P mam możliwość oddania monitora. myslę zeby podmienic na AOC I2369VM tylko ze on nie ma Flicker Free. jest dramat? po prawej na górze i na dole takie białe pasy jaśniejszego światła idą do środka. Cytuj
FxJ Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2016 Trochę widać, a do ilu chcesz na niego wydać? Cytuj
poxidropsi Opublikowano 12 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2016 600 plnów maxior, za tego LGka dałem 500 Cytuj
FxJ Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2016 AOC I2381FH - poczytaj o tym recenzje, to jest trochę inna seria bardziej uboga w złącza ale nowsza Cytuj
poxidropsi Opublikowano 13 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2016 czytałem o tych AOC, bardzo polecane. tylko zastanawiam się czy z tym moim taki aż wielki dramat. powiem Cie że z lenistwa trochę mi się nie chce (pakować to do pudla itd.) warto wymienić na tego AOC? Cytuj
poxidropsi Opublikowano 13 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2016 no i problem mi się rozwiązał po tym co dzisiaj zobaczyłem, co to jest do cholery? Dobra to czekam na propozycje monitorów ok 700 zł (jak największy) Moje obecne opcje (ten pierwszy ma głośniki, ten środkowy flicer free, ostatni 2xusb 3.0): AOC I2369VM vs. AOC I2381FH czarny vs. AOC I2475PXQU ?? Cytuj
FxJ Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2016 Czekaj bo ja nie wiem na co ja patrzę na pierwszym jest matryca i ustawiony jakiś gradient? Te zielone pixele są na aparacie/telefonie? Bo patrzę że na 2 zdjęciu są też na czarnym polu. Cytuj
poxidropsi Opublikowano 13 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2016 na 2 zdjęciu otworzyłem zdjęcie z trzeciego posta na monitorze i zrobiłem zdjęcie, taka percepcja :D okazało się że zawiniło połączenie hdmi i faktycznie wyświetlały się na monitorze te zielone pixele. pytanie wraca do punktu wyjścia chodzi tylko o podświetlanie, do akceptacji? (raczej jestem zdecydowany żeby zostawić tak jak jest). przy ustawieniu film/gra nie widać tych ciemniejszych plam po prawej stronie. uwidaczniają się jedynie w trybie czytelnik. Cytuj
FxJ Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2016 Ja na pewno widzę to inaczej na zdjęciu niż to jak to wygląda w realu, jeśli ci przeszkadza to wymieniaj. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi