Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam  ? Poszukuję dobrego laptopa na którym będę w stanie puścić gry typu wiedźmin 3, rise of the tomb raider, dishonored 2. 

[1] kobieta

[2] wraz z systemem

[3] zależy mi na lekkim laptopie ponieważ często będzie transportowany

[4] interesują mnie modele do 3300 zł, jestem skłonna wydać troszkę więcej na niego jeżeli nic się nie znajdzie

[5] zależy mi aby laptop był delikatny i nie był potężny, idealnie sprawdziłby się ultrabook

Edytowane przez xrozaxo
Opublikowano

Ultrabook nie pozwoli na swobodną grę w podane tytuły. Możesz kupić albo lekkiego 14" ultrabook'a.

Laptopy do gier w tej kasie na które warto rzucić okiem: 

Acer Nitro 5 R5-3550H/16GB/512/Win10 RX560X - 2.20 kg

MSI GF63 i5-9300H/8GB/256/Win10X GTX1050Ti - 1.85 kg 

A ultrabooki: 

Acer Swift 3 R5-3500U/8GB/512/Win10 - 1,41 kg

MSI PS42 i5-8250U/8GB/256/Win10 IPS - 1,17 kg

No ale na tych ciężko będzie o granie w Wiedźmina, bardziej jakiś Fortnite albo Minecraft ? 

• reaction_title_1 1
Opublikowano

Ultrabooka do gier w tej cenie będzie bardzo trudno znaleźć - o ile w ogóle.

Ja Ci proponuję model Lenovo Ideapad L340. W te jchwili przeceniony z 3699zł na 3299zł.

Ekran 15.6" FullHD IPS, 4-rdzeniowy procesor i5-9300H, 8 GB RAM, 256GB SSD, GTX1650 4GB.

Waży zaledwie 2.19kg, więc nie jest jakoś strasznie ciężki. System w zestawie.

• reaction_title_1 1
Opublikowano (edytowane)

Dzięki za tyle propozycji! Jeszcze mnie interesuje jedna sprawa. Czy jest duża różnica pomiędzy kartą graficzną GTX 1050 a 1650? Waham się pomiędzy różnymi modelami z obiema kartami i nie wiem czy warto dorzucać więcej groszy do GTX 1650 czy wielkiej różnicy nie ma i mogę śmiało brać 1050? ?

Oraz czy 8 GB starczy mi czy jednak wziąć 16 GB? 

Edytowane przez xrozaxo
Opublikowano

Nie ma wielkiej różnicy pomiędzy tymi kartami graficznymi, to kilka procent. Natomiast nowsza grafika w wielu przypadkach idzie w parze z nowszym procesorem. Natomiast RAM - 8 GB to takie minimum. Dobrze jeśli można rozbudować RAM z 8 GB do 16 GB (wtedy w opisie jest informacja o wolnym slocie pamięci RAM). Taka rozbudowa to chwila a przy zakupie można zaoszczędzić 200 zł.