Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[1] Laptop przeznaczony głównie do filmów, gier. Często odpalony powyżej 15h na dobe ( taka praca)  
[2] Może byc bez windowsa 
[3]  15,4"- 15,6”
[4] Preferowałbym SSD 256gb. Nagrywarki nie potrzebuje.
[5 a] Maksymalna kwota to 2500zł. Tylko nowe laptopy

[5 b] Używałbym go głównie w pracy - 160h w miesiącu wiec praktycznie tyle godzin pracy. W domu mam komputer stacjonarny.

[5 c] Szukam jakiejś oferty na czarny piątek, rozglądam się od miesiąca.
[6] oczekuje najwyższej wydajności procesor/grafika w tej cenie.
[7] Będzie używany głównie w biurze, bardzo rzadko na łóżku.
[9] Gry - Grałbym przede wszystkim w gry pokroju ->  CS GO, FOOTBALL MANAGER,  nie ukrywam, że w ciekawsze tytuły też bym chętnie przejrzał.

[10] Głównie gry, filmy, przeglądanie internetu.

[12] Aktualnie pracuje na Inspiron Dell 5578, bardzo przyjemny laptop lecz nie dla mnie.
[13] Więc tak, z moich obserwacji to najchętniej bym wziął I5 8300h, gtx 1050 4gb, ssd 256gb, 8gb ram ale jestem otwarty na propozycje

Najtańszy model z ww akcesoriami jaki znalazłem to - Lenovo Ideapad 330-15 i5-8300H/8GB/256 GTX1050 (81FK00GPPB)

Opublikowano

Za taką cenę trudno znaleźć czegoś konkretnego.Prędzej znajdziesz jednorazówkę jak lenovo ideapad:

Moje propozycje:

-Zwiększyć trochę budżet i rozglądnąć się za modelami od dell,hp,asusa.A lenovo unikać jak ognia (serwis ).

Modele sugerowane:

-ASUS TUF Gaming FX504GD-E4211T

-ASUS TUF GAMING FX504G

-Hyperbook N85S

Opublikowano

Jeśli masz taki budżet i chcesz kupić komp o takiej wydajności - musisz się liczyć, że nie dostaniesz czegoś super. Ten Lenovo, czy też pokrewne modele to ładne liczby na papierze, ale w praktyce dostajesz: średniej jakości matrycę, kiepskie chłodzenie i ogólnie wykonanie laptopa takie se. 

Realna cena, aby coś dorwać to kwota koło 3000 zł. Możesz oczywiście szukać promocji, przecen, bo zawsze jakieś 200-300 zł zaoszczędzisz. 

Poniżej przykład: HP Pavilion Gaming R5-3550H/8GB/512 GTX1650 144Hz (15-ec0002nw/8BJ67EA) 

Opublikowano

Nie z taką grafiką. W dużo gier nie pograsz.

Jeśli rozglądasz się już za czymś w okolicy 3000zł, to konkretnym modelem będzie Lenovo Ideapad L340-15IRH Gaming (81LK00B2PB). Kolegów wyżej o serwisie nie słuchaj, bo to są stare mity. Korzystałem w przeciągu roku kilka razy, i wszystko było sprawnie i szybko.
Ekran 15.6" FullHD IPS, 4-rdzeniowy i5-9300H, 8GB RAM, SSD 256GB i GTX1650 4GB. W przyszłości dokupisz większych dysk i będzie super. 
Jedyny minus to brak systemu - o ile go posiadasz, to nie będzie problemu.

Opublikowano
Dnia 29.11.2019 o 08:07, Klang napisał:

o serwisie nie słuchaj, bo to są stare mity. Korzystałem w przeciągu roku kilka razy, i wszystko było sprawnie i szybko.

Jeśli w ciągu roku, a właściwie 5-6 miesięcy (bo tyle czasu Lenovo Ideapad L340 jest w sprzedaży) miałeś okazję korzystać kilka razy z ich serwisu to współczuję ?