Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

[1] 3000zł - mogę dołożyć ok. 500zł jeśli będzie jakaś ciekawa propozycja.Fajnie gdyby był to laptop nowy.

[2] Nie

[3] 14"

[4] Zależy mi na tym by był lekki ze względu na ciągłe wyjazdy. Z tego samego powodu ważny jest dla mnie  długi czas pracy na baterii (ok. 8h)

[5] Głównie programowanie, grafika. Od czasu do czasu gry

[6] Zależy mi na mobilności i wydajności

[7] -

[8] Podświetlana klawiatura

Modele, które brałem pod uwagę:

MSI PS42

HP Envy 13 (trochę za mały)

Lenovo ThinkPad E490 

ASUS ZenBook UX333FA-A3071T  (trochę cena za wysoka)

Pozdrawiam,

Opublikowano

Warto wziąc pod uwagę Thinkpady, serio ?

Te co kolega wysłał wyżej są w miarę okej, ale tutaj propozycja ode mnie Lenovo ThinkPad E495 (20NE000JPB)
Na pewno sprawdzi się lepiej niż integry Intela w jakichś grach, ale MX'y go przebiją. Do niego dokładasz kostkę 8gb ram albo 16 nawet i maszyna nie do zajechania. 
Do mnie jedzie T495 i już nie mogę się doczekać ?
Macałem ostatnio PS42 i dla mnie jest taki zbyt zabawkowy, jak go otwierałem bałem się, że go rozwale, chociaz jest wykonany z Alu. 

Opublikowano

Chyba zdecyduję się na ThinkPad tylko jeszcze nie wiem, która konfiguracja do około 3,3k byłaby najlepsza. 

Systemu operacyjnego nie musi być, a to już jakaś oszczędność.

Z góry dziękuję za podpowiedzi 

Pozdrawiam,

Opublikowano

Więc tak, w Polsce ciężko dorwać nowego Thinkpada bez systemu, bo sam szukałem ? Jeśli chcesz iść w TP to ten co wysłałem czyli E495 z Ryzenem 5 lub z Ryzenem 7.

Celowo proponuje wersje z AMD z uwagi na to, że chciałbyś odpalić kiedyś gry, które lepiej pójdą na tym. Tutaj najlepszy przykład miazgi, jaka robi AMD w tym wypadku.
Link do E490 ale wziąłbym Ryzenki. 
Do każdego z nich i tak wypada dołożyć kość RAM tak jak wyżej napisałem, więc z czymś takim (8GB/1) zamykasz się w 3k. Pozostaje ewentualnie dysk do wymiany na większy, ale to tam indywidualne potrzeby już. 
Odnośnie samego Ryzena, przeszukując Reddita, znalazłem wiele pozytywnych opinii nt. tej właśnie serii z procesorami AMD. 

• reaction_title_1 1
Opublikowano

Sam brałem go pod uwagę i nie zgodziłbym się co do super jakości wykonania, jest to Alu, ale wygina się w każdą stronę ?
Mi na przykład totalnie nie pasuje rozłożenie tego laptopa, w sensie umiejscowienie klawiatury i TP.

Tutaj kilka live zdjęć https://drive.google.com/open?id=14Y-yZ66TC-UZH8_m88Ra-Iaux-YNw251 które zrobiłem tego PS42. Jakiś taki dziwny jest ?