Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1. Student lat 24 kierunek Architektura, 

2. Preferowany windows

3. 17 cali

4. SSD 256GB + HDD 1TB może być i sam SSD

5. Najlepiej żeby zmieścić się w kwocie 9 do 10k jednakże jest możliwość zwiększenia budżetu do 11 - 11,5k

5.1 jak najdłużej ?

5.2 Najlepiej w tym roku 

8. Biurko w domu. 

13. Lenovo y740 17cali ze względu na ich gwarancję premium care 

Fajnie żeby nie była to typowa grzałka która się popsuje się po roku czy półtora. 

Mam uraz delikatny do Asusa 

Edytowane przez Alam12
Opublikowano

Szczerze mówiąc, to lenovo legion w tym wypadku wydaje się być sensowny. Cene możesz obniżyć, jeśli masz system z uczelni.
Lenovo Legion Y740-17 i7-9750H/32GB/1TB RTX2080 144Hz (81UJ003PPB) 
W zestawie sanki, gdzie dorzucasz sobie HDD jeśli będzie Ci jeszcze potrzebne, bo SSD już w zestawie. Gwarancja 2 lata (Premium Care). 
Z ciekawości, dlaczego laptop? 

Opublikowano

Wynajmuje mieszkanie i potrzebuję czegoś mobilnego by zabrać na jakieś szkolenie czy do pracy. Wiem że stacjonarka byłaby znacznie tańsza ale nie mam miejsca na nią i nie mam jak jej nosić 

Opublikowano

Jasne, jasne. Rozumiem. Sam mam podobny problem. Swoją drogą, w pracy macie dodatkowe monitory? Bo warto rozważyć opcję 15.6" + monitor, co daje super kombo. Z 17" to warto też zobaczyć ofertę od Dream Machines, tez mają coś ciekawego, np. Dream Machines RS2080Q-17PL28 (Clevo P970RN). Opcji jest dużo, konfiguracji też. Warto poszukać też na innych sklepach czegoś od nich, może uda się dostać rabat. 

Opublikowano

Znajdzie się jakiś do podłączenia więc kupować nie muszę.

Właśnie z DM mam taki problem że nie wiem czy się połapie w dobrym złożeniu bo sporo jest opcji konfiguracji 

Opublikowano
Cytat

2. Preferowany windows

Gdzie kupić najtaniej legalną wersje systemu Windows 10?
W tym pytaniu chodziło o to czy chcesz już z systemem zainstalowanym na dysku.

Cytat

8. Biurko w domu

Czyli nie ma być przenośny w żadnym razie?

HYPERBOOK X77 RTX2070 (Clevo P775TM1) i do tego np. i7-9700F lub i5-9500F (z nałożoną pastą LM) oraz RAM i dysk SSD M.2 NVMe.

Jak kupować kadłubki od Hyperbooka (mini poradnik)

Ale odpytaj ich o model montowanej matrycy do nich.

Hyperbook X77 VR3 Intel 8/9-gen z RTX 2060 / 2070 / 2080 (Clevo P775TM1-G) - temat o nich

Alternatywa?

Outlet Acer Helios 700 i7-9750H/32GB/1024/Win10 RTX2080 144Hz Predator (NH.Q4YEP.009) - 12.499 zł

Na pewno nie wolisz 15,6" i monitora na wysięgniku nawet 27" WQHD?

Opublikowano

Na 100% nie. 

Coraz bardziej skłaniam się ku Lenovo bo trochę sporo jest opcji konfiguracji w DM a też średnio ufam tej marce. 

Miałem ostatnio przygody z Asusem więc ta gwarancja Lenovo wydaje się kusząca 

• FxJ zmienił(a) tytuł na [9.000 - 11.000] wydajny laptop do gier/programów graficznych