Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[1] Dla front-end developera, grafika i gracza ?
[2] System nie ma znaczenia, może być bez wtedy przeniosę sobie licencje z innego sprzętu ?
[3] 15" - 16"
[4] Na pewno nie HDD jako główny, czym szybszy dysk tym lepiej, może być 128/256 na system + HDD na gry.
[5] Max. 6,3k 
[5b] kilka lat (4-5)
[5c] Jak najszybciej
[6] Pod tym względem mam dość wysokie oczekiwania bo przechodzę z Macbook Pro, który jest klasą samą w sobie pod względem wykonania, ale... chcę laptopa do gier i wiem, że nie ma co liczyć na taką jakość wykonania. Ma działać i przeżyć te 4-5 lata ? 
[7] Jak najlepsza matryca, liczy się dobre odwzorowanie kolorów (fajnie gdyby pokrycie srgb było +90%) 
[8] Dom - biurko, stolik, czasem może na kolanach ale to przy jakiś prezentacjach jak już
[9] Póki co nr 1 dla mnie to The Division 2, w kolejce czeka Cod nowy i Cyberpunk ? 
[10]  Nie ma znaczenia, bo jak uciągnie gry w średnich/wysokich to inne programu też.
[11] Raczej nie, chciałbym usb-c i ekran 144Hz (aczkolwiek to taka moja "fanaberia" bo nie pracowałem na takim i nie odczuje różnicy przechodząc z 60Hz na to samo). No i fajnie gdyby był jak najcieńszy (zdaję sobie sprawę, że rozmiar MBP nie jest osiągalny, ale chociaż żeby miał nie więcej niż 25mm wysokości ? ).

Póki co, mój nr 1 to Acer Triton 500 za 6300 właśnie w MM - ACER Predator Triton 500 i7-8750H/16GB/1TB SSD/RTX2060/Win10H (PT515-51-7699/NH.Q50EP.004)

Pytanie, czy znajdzie się coś lepszego :)?

Opublikowano
Cytat

może być 128/256 na system + HDD na gry

Gry, sterowniki, programy instaluje się tylko i wyłącznie na SSD.
Na HDD trzymamy: zdjęcia, filmy, muzykę, backupy.

Ogólnie posiadanie dysku HDD w takim laptopie to udręka.

Cytat

Konieczne zobacz tego ASUS'a: ROG Strix G G531GV-AL027

http://seriag.pl/strix-g.html - jest cały z tworzywa i brak mu G-sync.

https://www.purepc.pl/notebooki/test_acer_helios_300_2019_predator_atakuje_i_nie_bierze_jencow?page=0,35

OUTLET Acer Helios 300 i7 16G 512SSD RTX (144Hz G-Sync) Win10 [częściowo aluminiowa obudowa] - 6299zł

HYPERBOOK SL504 I7-9750H RTX2060 (Clevo PB51RD-G) 144Hz G-Sync [częściowo aluminiowa obudowa]

Jak kupować kadłubki od Hyperbooka (mini poradnik) - RAM o niskim CL, dyski NVMe z radiatorami i najlepsza pasta Liquid Metal

Recenzje SL504

Opublikowano
56 minut temu, hitch napisał:

Jednak wybrałem tego Acera - mobilność wygrała. I nie był powystawowy jak na stronie, a nówka sztuka ? Mimo wszystko dzięki za propozycje. 

Za niedługo oczekujemy na recenzję na forum! ? Miłego użytkowania ?