Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Laptop typowo do pracy jako grafik komputerowy 2D na DG. 

2. Niekoniecznie, ale dobrze jakby chociaż wersja trialowa była

3. ~15"

4. Przynajmniej ze 512GB SSD

5 a) 3000-4000 z VAT. Max 4500 jeżeli na prawdę będzie to warte ? 
5 b) 8-10h dziennie 

5 c) w przeciągu miesiąca

6. Najważniejsza jest wydajność sprzętu, ale laptop będzie codziennie przenoszony dom -> biuro -> dom. Fajnie jakby miał aluminiową obudowę, ale pewnie w tym budżecie to niemożliwe. Jeżeli chodzi o baterie to laptop może być w 95% podłączony do gniazdka
7. Matryca zdecydowania matowa. Raczej będzie ciężko o laptop z dobrą matrycą dlatego też w przyszłości będę chciał dokupić monitor. W tym momencie mam starego Della 24 calowego. 
8. Biurko

9) Nie będę grał 

10. Programy pakietu Adobe: Photoshop / Illustrator / InDesign. Fajnie jakby czasem podołał też After Effects. Sporo projektów DTP na duże nośniki / formaty co wymaga pracy na dużych (kilku GB) plikach, a z doświadczenia wiem, że wielkość pliku wpływa na szybkość pracy na nim. Z reguły pracuje na kilku programach graficznych jednocześnie, Thunderbird i kilkanaście zakładek w Chrome. 

11. USB-C, Displayport/HDMI

12. Dobre wspomnienia: Dell, Acer. Obecnie pracuje na Sony VPCF1 z którego od początku nie jestem zadowolony. Nie mam też specjalnie dobrych wspomnieć ze współpracy z markami Asus, HP czy Lenovo, ale może to kwestia budżetowych egzemplarzy. 

13. W tym momencie rozważam zakup pomiędzy dwoma i chyba bliżej mi do Dell'a, ale liczę na Waszą pomoc ? 

14. Wydaje mi się, że potrzebuje minimum 16GB RAM'u, procesor i5/i7 oraz dobry dysk SSD. Fajnie jakby się dało w przyszłości rozszerzyć RAM. 

Opublikowano

Troszkę słabe matryce jak dla grafika.

Cytat

2. Niekoniecznie, ale dobrze jakby chociaż wersja trialowa była

Gdzie kupić najtaniej legalną wersje systemu Windows 10?

Zerknij na ten temat i w powiązanych.

Cytat

Sporo projektów DTP na duże nośniki / formaty co wymaga pracy na dużych (kilku GB) plikach

16GB i to najlepiej w jednej kości albo samo 1x8GB i dokupienie 1x16GB (w jednej) i wymiana fabrycznej na kolejną 1x16GB.

Cytat

Raczej będzie ciężko o laptop z dobrą matrycą dlatego też w przyszłości będę chciał dokupić monitor

Szukałbym jednak laptopa ze złączem DisplayPort.

Lenovo Legion Y540-15 i7-9750H/32GB/256 GTX1650 (81SY007FPB)

Za jakiś czas dołożenie dysku kolejnego np. Crucial MX500 1TB ściągnąć z Amazonu? Albo szukać w PL na jakiejś promocji poniżej 450zł np. w Morele dość często się pojawiają.

Lenovo Legion Y540 i7-9750H 16G 512SSD GTX1650 W10 - ewentualnie z systemem i większym dyskiem

Można w nich wymienić pastę na "LM" bez utraty gwarancji.

• 2 tygodnie później...