vellg Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 (edytowane) 1] Jaki jest Twój budżet na komputer? Jakie są widełki cenowe, do czego jesteś w stanie dopłacić? Mój budżet na komputer to 4200 zł [2] Kiedy planujesz dokonać zakupu? Zakupu Planuje dokonać jak tylko najszybciej znajde odpowiedz, czyli na dniach zapewne. [3] Czy będziesz samodzielnie składał jednostkę i instalował system operacyjny? Czy potrzebujesz usługi montażu w sklepie. Potrzebuje usługi montażu w sklepie [4] Czy zestaw PC ma zawierać samą jednostkę centralną czy również system operacyjny, monitor? Planuje kupić samą jednostkę, bez dodatkowych [5] Opisz zastosowanie komputera, tylko gry czy też inne wymagające zajęcia [precyzyjnie] Komputer głównie będzie tylko i wyłącznie pod gry, nie będę renderował filmów, ani nic montował - jeżeli chodzi o prowadzenie LIVEstreamów to jest na to szansa. [6] Jaką rozdzielczość (FHD/WQHD/4K) i odświeżanie (60Hz/75Hz/120Hz/144Hz/165Hz/240Hz) posiada Twój monitor? Będą podłączane dodatkowe monitory - jeśli tak ile? Mój monitor posiada FHD, odświeżanie 144Hz, posiadam tylko 1 monitor. [7] Czy masz zamiar podkręcać podzespoły (procesor, RAM, karta graficzna)? Szczerze nie mam pojęcia, nie znam się na tym jeżeli jest szansa w przyszłości to tak, mógłbym spróbować. [8] Czy posiadasz podzespoły ze starego komputera np. dysk HDD SATA, napęd optyczny, obudowa, zasilacz, peryferia? Niestety nic, stary komputer oddaje. [9] Czy komputer będzie w niedługim czasie lub w przyszłości rozbudowywany? Istnieje na to szansa, nawet duża lecz na pewno nie w niedługim czasie. [10] Określ priorytet komputera - wydajność/cisza/energooszczędność Najbardziej chyba wydajność, może trochę energooszczędność. [11] Wymagania dodatkowe np. obudowa wyciszona, obudowa bez okna, obudowa ze szkłem, obudowa pod chłodzenie wodne, obudowa z LED-ami lub wentylatorami RGB/ARGB. Nie potrzebuje nic z tych rzeczy ? - może LED - chciałbym aby mój komputer miał grafikę GeForce RTX [12] Napisz jeśli chcesz kupić w konkretnym sklepie w Polsce (np. x-kom, morele, komputronik) Totalnie obojętnie, jeżeli są jakieś ciekawe rabaty w jakiś sklepach to chętnie tam, haha Edytowane 28 Października 2019 przez vellg Cytuj
vellg Opublikowano 28 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 @FxJBłagam Cie mistrzu, ostatni zestaw Cytuj
FxJ Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 https://www.morele.net/alarmcenowy/ - dysk jest teraz na promocji https://www.morele.net/inventory/info/d89ba24b/ - 4258,13 zł Kingston A2000 500GB M.2 PCIe 3.0x4 NVMe (SA2000M8/500G) - ostatecznie możesz dać ten do koszyka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi