Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1] Jaki jest Twój budżet na komputer? Jakie są widełki cenowe, do czego jesteś w stanie dopłacić?

Mój budżet na komputer to 4200 zł

[2] Kiedy planujesz dokonać zakupu?

Zakupu Planuje dokonać jak tylko najszybciej znajde odpowiedz, czyli na dniach zapewne.

[3] Czy będziesz samodzielnie składał jednostkę i instalował system operacyjny? Czy potrzebujesz usługi montażu w sklepie.

Potrzebuje usługi montażu w sklepie

[4] Czy zestaw PC ma zawierać samą jednostkę centralną czy również system operacyjny, monitor?

Planuje kupić samą jednostkę, bez dodatkowych 

[5] Opisz zastosowanie komputera, tylko gry czy też inne wymagające zajęcia [precyzyjnie]

Komputer głównie będzie tylko i wyłącznie pod gry, nie będę renderował filmów, ani nic montował - jeżeli chodzi o prowadzenie LIVEstreamów to jest na to szansa.

[6] Jaką rozdzielczość (FHD/WQHD/4K) i odświeżanie (60Hz/75Hz/120Hz/144Hz/165Hz/240Hz) posiada Twój monitor? Będą podłączane dodatkowe monitory - jeśli tak ile?

Mój monitor posiada FHD, odświeżanie 144Hz, posiadam tylko 1 monitor.

[7] Czy masz zamiar podkręcać podzespoły (procesor, RAM, karta graficzna)?

Szczerze nie mam pojęcia, nie znam się na tym jeżeli jest szansa w przyszłości to tak, mógłbym spróbować.

[8] Czy posiadasz podzespoły ze starego komputera np. dysk HDD SATA, napęd optyczny, obudowa, zasilacz, peryferia?

Niestety nic, stary komputer oddaje.

[9] Czy komputer będzie w niedługim czasie lub w przyszłości rozbudowywany?

Istnieje na to szansa, nawet duża lecz na pewno nie w niedługim czasie.

[10] Określ priorytet komputera - wydajność/cisza/energooszczędność

Najbardziej chyba wydajność, może trochę energooszczędność.

[11] Wymagania dodatkowe np. obudowa wyciszona, obudowa bez okna, obudowa ze szkłem, obudowa pod chłodzenie wodne, obudowa z LED-ami lub wentylatorami RGB/ARGB.

Nie potrzebuje nic z tych rzeczy ? - może LED - chciałbym aby mój komputer miał grafikę GeForce RTX 

[12] Napisz jeśli chcesz kupić w konkretnym sklepie w Polsce (np. x-kom, morele, komputronik)

Totalnie obojętnie, jeżeli są jakieś ciekawe rabaty w jakiś sklepach to chętnie tam, haha

Edytowane przez vellg