Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
który z podanych modeli będzie najlepszym wyborem? Chodzi mi tylko i wyłącznie o sekcje chłodzenia, który układ chłodzenia jest najbardziej wydajny w owych laptopach.

Dodatkowo czy są tutaj może posiadacze poniższych modeli? Jak wypadają temperatury podczas pracy/grania/codziennego użytku.

ASUS ROG Strix G531GU i7-9750H + GTX 1660Ti

Lenovo Legion Y540-15 i7-9750H + RTX 2060

HP OMEN 15-dc1016nw i7-9750H + GTX 1660Ti

Acer Nitro 5 i7-9750H + GTX 1660Ti

MSI GP63 i7-8750H + GTX 1060

Dziękuje i pozdrawiam 

Opublikowano
Cytat

Chodzi mi tylko i wyłącznie o sekcje chłodzenia

Przed czy po wymianie pasty na tzw. Liquid Metal?

Cytat

Dodatkowo czy są tutaj może posiadacze poniższych modeli?

Z laptopów z wydajnym układem chłodzenia masz np.

Acer Predator Helios 300 i7-9750H/8GB/512/Win10 GTX1660Ti 144Hz (PH315-52-703U / NH.Q53EP.017) - 5999zł

HYPERBOOK SL504 I7-9750H RTX2060 (Clevo PB51RD-G) częściowo aluminiowa

Jak kupować kadłubki od Hyperbooka (mini poradnik)

Hyperbook SL504 - recenzje

Opublikowano

Najlepiej przed wymianą pasty. Jednakże jeśli jest mega różnica to możesz zaznaczyć tez już po wymianie.

Dziękuje za alternatywę w postaci heliosa, jednakże nie biorę go pod uwagę. Dlatego chciałbym się skupić na modelach podanych przeze mnie.

Opublikowano
Cytat

Jednakże jeśli jest mega różnica to możesz zaznaczyć tez już po wymianie.

Tylko teraz jest druga sprawa, większość laptopów traci gwarancje po wymianie pasty, nawet jeśli producent pozwala na dołożenie RAM-u czy dysku (SSD/HDD).

Cytat

jednakże nie biorę go pod uwagę

Cos więcej na ten temat?

Cytat

Dlatego chciałbym się skupić na modelach podanych przeze mnie.

Asus niby OK ale pasta jaką nakładają to tragedia, a dodatkowo nakładają ją na odpieprz/

https://rog.asus.com/forum/showthread.php?106712-GL504GS-SCAR-II-Maniac-liquid-metal-guide-of-repasting

Przykład.

A jakiekolwiek inne laptopy, co tak nie koniecznie z tych wymienionych bym coś polecał.

HIRO 957-H151 z i5-8400 + GTX 1060 (Clevo N957TP6) - desktopowe procki na LGA 1151 [brak dołączonego dysku SSD/HDD]