Wieza96 Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 Cześć, potrzebuję pomocy przy wyborze dwóch laptopów (na oku mam Delle) 1] Ja lat 23 [2] win10 [3] 13,3”-14,x" / 15,4"- 15,6”” będzie dużo ze mną podróżował i fajnie jakby był w miarę lekki i długo trzymał na baterii [4] SSD bez nagrywarki [5 a] od 5k do 7k plus minus [5 b] Będę go używać tak długo jak bd wydajnie działał [5 c] w ciągu miesiąca planuje zakup [6] musi być ładny, wydajny i trzymać na baterii [7] Nie wiem, ma być wydajny [8] Częste podróże po Polsce i biuro / uczelnia [9] lol, csgo, wow na full, fajnie by było zagrać w bf, cod [10] Programy - Excel, Word, Chrome, dysk Google, filmy [11] Wymagania specjalne - mile widziany dodytkowy ekran, USB 3.0 [12] [14] i7 najlepszych generacji, 16 giga Ramu, ma być wydajny. Cytuj
Klang Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 Jeśli szukasz czegoś małego z dotykowym ekranem, to odpada karta dedykowana. Więc albo gry, albo mobilność. Co prawda taka zintegrowana grafika od intela jak np. 620 uciągnie wow'a i lol'a, to nie liczyłbym na nowsze odsłony cod'a czy bf'a. Jeśli by CI taki sprzęt odpowiadał, to zobacz Lenovo YOGA -> Lenovo YOGA 13.9" /i7-8550U/16GB/512/Win10 za 5590zł Bardzo fajny ultrabook o przekątnej ekranu 13.9 cali, rozdzielczości FullHD z matrycą IPS - ekran dotykowy. 4-rdzeniowy procesor i7 + 16GB RAM'u zapewnią bardzo wysoką wydajność. Wszystko na dysku SSD 512GB, który działa w M.2. Wykonany oczywiście z aluminium, klawiatura podświetlana i waży 1.37kg. Co do grafiki, to musisz zobaczyć na YT jak działa: Cytuj
FxJ Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2019 Cytat na oku mam Delle Które? Cytat pomocy przy wyborze dwóch laptopów Cytat od 5k do 7k plus minus Ale to 5-7 tys na oba? Czy na jednego? Cytat [9] lol, csgo, wow na full, fajnie by było zagrać w bf, cod Czyli ultrabooki z procesorami niskonapięciowymi raczej odrzucasz? Cytat i7 najlepszych generacji, 16 giga Ramu, ma być wydajny Nawet z najlepszym prockeim bez grafiki dedykowanej niewiele zdziała w grach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi