Chojar99 Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2016 Jakiś czas temu forum pomogło mi w wyborze laptopa z którego jestem bardzo zadowolony, ale matryca FullHD trochę mnie drażni w niektórych programach bez których nie mogę funkcjonować. Próby rozwiązania problemu przez zastąpienie innymi programami wspierającymi wysokie rozdzielczości nie są do końca możliwe. Do tematu szukam przejściówki/adaptera z hdmi na vga do 50 zł. Miał ktoś na forum styczność z takim wynalazkiem? Nie chcę kupić pierwszej lepszej bo zawsze kończy się to kupowaniem 2 razy. Szukam dobrej jakości w rozsądnej cenie, monitor 4:3 nadal stoi na biurku więc nic nie stoi na przeszkodzie by go używać. PS. Tak po napisaniu pomyślałem o 2 pytaniu. Lepiej kupić adapter czy może kupić kabel? Cytuj
FxJ Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2016 https://allegro.pl/konwerter-adapter-z-hdmi-na-vga-d-sub-full-hd-i6351124813.htmlNie ma sensu za bardzo przepłacać.Różnica pomiędzy rozdzielczościami i skalowaniem Ustaw skalowanie lub zwiększ rozmiar czcionek? Cytuj
Chojar99 Opublikowano 11 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2016 Skalowanie i rozmiar czcionki mam ustawione, po prostu niektóre z używanych przez ze mnie programów nie wspierają matryc w FullHD, i nie ma na to rozwiązania mogę zmienić skalowanie na większe co poprawia wygląd interfejsów w tych aplikacjach, ale niestety cierpi na tym reszta pulpitu. Adapter zamówiony więc liczę, że problem rozwiąże się we wtorek razem z przyjściem paczki. Dzięki za pomoc. Cytuj
FxJ Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2016 (edytowane) A podeślij zrzut z programu, jak to wygląda. Edytowane 1 Sierpnia 2018 przez FxJ Cytuj
swiatlnu Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2018 mam podobny problem, a nie bardzo chcę pracować na dwóch ekranach,... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi