Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Szukam monitora do gier 144hz, ale nie mogę się zdecydować. Recenzje i opinie mieszają mi w głowach...

Dodatkowo fajnie byłoby, gdyby matryca miała równomierne podświetlenie i fajne kolorki, ponieważ dopóki sobie nie kupię TV, to seriale i filmy będę oglądać na kompie. ?

Jeżeli można oczywiście. 

GPU: Nvidia GTX 970 (na płycie jest WINDFORCE)

Monitory, które przykuły moją uwagę:

1. Iiyama GB2560HSU-B1
  2. AOC G2590PX
  3. AOC 24G2U
  4. Iiyama GB2760QSU-B1 (ale powiedzieli mi, że przy takiej grafie, czy kompie nie opłaca się takiego, ponieważ będę miał spadek FPSów przy takiej rozdziałce i będę się wkurzał jedynie)
  5. BenQ XL2411P (z tym że, kolega mi powiedział, iż przy filmach widoczne był takie kwadraciki i nie było łagodnego przejścia z ciemnego do jasnego, tylko takie wyraźne kwadraty, które były spore)

Pomóżcie, prosze! ? Z góry dziękuję za waszą pomoc.

Opublikowano
Cytat

dopóki sobie nie kupię TV, to seriale i filmy będę oglądać na kompie

AOC 24G2U (IGZO IPS) - sobie zamów.

Cytat

, ponieważ będę miał spadek FPSów przy takiej rozdziałce i będę się wkurzał jedynie

Jakie spadki? Po prostu mniej FPS ponieważ karta jest trochę za słaba do niej. Niemal 2x tyle pikseli musi wyświetlić.