Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1] Jaki jest Twój budżet na komputer? Jakie są widełki cenowe, do czego jesteś w stanie dopłacić?

Mój budżet na komputer to około od 4500 do 4600

[2] Kiedy planujesz dokonać zakupu?

Zakupu Planuje dokonać jak tylko najszybciej znajde odpowiedz, czyli na dniach zapewne.

[3] Czy będziesz samodzielnie składał jednostkę i instalował system operacyjny? Czy potrzebujesz usługi montażu w sklepie.

Potrzebuje usługi montażu w sklepie

[4] Czy zestaw PC ma zawierać samą jednostkę centralną czy również system operacyjny, monitor?

Planuje kupić samą jednostkę, bez dodatkowych 

[5] Opisz zastosowanie komputera, tylko gry czy też inne wymagające zajęcia [precyzyjnie]

Komputer głównie będzie tylko i wyłącznie pod gry, nie będę renderował filmów, ani nic montował - jeżeli chodzi o prowadzenie LIVEstreamów to jest na to szansa.

[6] Jaką rozdzielczość (FHD/WQHD/4K) i odświeżanie (60Hz/75Hz/120Hz/144Hz/165Hz/240Hz) posiada Twój monitor? Będą podłączane dodatkowe monitory - jeśli tak ile?

Mój monitor posiada FHD, odświeżanie 144Hz, posiadam tylko 1 monitor.

[7] Czy masz zamiar podkręcać podzespoły (procesor, RAM, karta graficzna)?

Szczerze nie mam pojęcia, nie znam się na tym jeżeli jest szansa w przyszłości to tak, mógłbym spróbować.

[8] Czy posiadasz podzespoły ze starego komputera np. dysk HDD SATA, napęd optyczny, obudowa, zasilacz, peryferia?

Niestety nic, stary komputer oddaje.

[9] Czy komputer będzie w niedługim czasie lub w przyszłości rozbudowywany?

Istnieje na to szansa, nawet duża lecz na pewno nie w niedługim czasie.

[10] Określ priorytet komputera - wydajność/cisza/energooszczędność

Najbardziej chyba wydajność, może trochę energooszczędność.

[11] Wymagania dodatkowe np. obudowa wyciszona, obudowa bez okna, obudowa ze szkłem, obudowa pod chłodzenie wodne, obudowa z LED-ami lub wentylatorami RGB/ARGB.

Nie potrzebuje nic z tych rzeczy ? - może LED - chciałbym aby mój komputer miał grafikę GeForce RTX 

[12] Napisz jeśli chcesz kupić w konkretnym sklepie w Polsce (np. x-kom, morele, komputronik)

Totalnie obojętnie, jeżeli są jakieś ciekawe rabaty w jakiś sklepach to chętnie tam, haha

Z góry dziękuje za poświęcenie dla mnie czasu!

• FxJ zmienił(a) tytuł na KOMPUTER DO 4500-4600 zł (NA TERAZ)
Opublikowano

@FxJSiemka, piszę ostatni raz juz bo dzisiaj zamawiam lub jutro mam takie coś: https://www.morele.net/inventory/info/509ab77a/

Zmianiełm obudowe, oczywiście kod na darmowe złożenie wpiszę sobie więc wyjdzie tam lekko ponad 4600, mam pytanie dało by rade znalezc trochę tańszą karte graficzną? Już nie musi być tego RTX GerForce, może być co tylko Ty chcesz, AMD np.

Dodatkowo czy nie muszę zakupować aktualizacji Biosu na tej stronie?

Pozdrawiam!

Opublikowano
Cytat

Zmianiełm obudowe

Gladius GD6 TG ARGB - to nie jest polecana obudowa, zmień jeszcze raz.

Cytat

Już nie musi być tego RTX GerForce, może być co tylko Ty chcesz, AMD np.

Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse 8GB GDDR6 (11293-01-20G)

Asus ROG Radeon RX 5700 XT OC 8GB GDDR6 (ROG-STRIX-RX5700XT-O8G-GAMING) - w promocji

Cytat

Dodatkowo czy nie muszę zakupować aktualizacji Biosu na tej stronie?

Nie, wystartuje bez aktualizacji ale oczywiście wgraj najnowszy bios, w zasadzie każdy który się pojawi.

https://pl.msi.com/Motherboard/support/B450-A-PRO-MAX#down-driver&Win10 64

Opublikowano

@FxJDziękuje, chodzi mi o trochę tańszą kartę przykładowo o 200 zł. Czy jest sens szukać takiej czy ta co jest RTX bedize ok?

Przykładowo jakaś fajna karta inna graficzna do 1600/1700? Obojętnie jakiej firmy

Opublikowano
Cytat

chodzi mi o trochę tańszą kartę przykładowo o 200 zł

Ciężko kupić jakąś tańszą niż RX 5700 XT lub 2060 Super.

Zawsze możesz zrezygnować z chłodzenia i założyć za kulka miesięcy, najwyżej zdemontuj bok obudowy na ten czas.

Opublikowano (edytowane)

Napisz do morele o rabat, pewnie około 200 zł wyjdzie taniej, ewentualnie przytnij na procesorze i weź Ryzena 5 2600, jeśli już bardzo musisz ciąć koszta.

Edytowane przez Dyzson