vellg Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2019 1] Jaki jest Twój budżet na komputer? Jakie są widełki cenowe, do czego jesteś w stanie dopłacić? Mój budżet na komputer to około od 4500 do 4600 [2] Kiedy planujesz dokonać zakupu? Zakupu Planuje dokonać jak tylko najszybciej znajde odpowiedz, czyli na dniach zapewne. [3] Czy będziesz samodzielnie składał jednostkę i instalował system operacyjny? Czy potrzebujesz usługi montażu w sklepie. Potrzebuje usługi montażu w sklepie [4] Czy zestaw PC ma zawierać samą jednostkę centralną czy również system operacyjny, monitor? Planuje kupić samą jednostkę, bez dodatkowych [5] Opisz zastosowanie komputera, tylko gry czy też inne wymagające zajęcia [precyzyjnie] Komputer głównie będzie tylko i wyłącznie pod gry, nie będę renderował filmów, ani nic montował - jeżeli chodzi o prowadzenie LIVEstreamów to jest na to szansa. [6] Jaką rozdzielczość (FHD/WQHD/4K) i odświeżanie (60Hz/75Hz/120Hz/144Hz/165Hz/240Hz) posiada Twój monitor? Będą podłączane dodatkowe monitory - jeśli tak ile? Mój monitor posiada FHD, odświeżanie 144Hz, posiadam tylko 1 monitor. [7] Czy masz zamiar podkręcać podzespoły (procesor, RAM, karta graficzna)? Szczerze nie mam pojęcia, nie znam się na tym jeżeli jest szansa w przyszłości to tak, mógłbym spróbować. [8] Czy posiadasz podzespoły ze starego komputera np. dysk HDD SATA, napęd optyczny, obudowa, zasilacz, peryferia? Niestety nic, stary komputer oddaje. [9] Czy komputer będzie w niedługim czasie lub w przyszłości rozbudowywany? Istnieje na to szansa, nawet duża lecz na pewno nie w niedługim czasie. [10] Określ priorytet komputera - wydajność/cisza/energooszczędność Najbardziej chyba wydajność, może trochę energooszczędność. [11] Wymagania dodatkowe np. obudowa wyciszona, obudowa bez okna, obudowa ze szkłem, obudowa pod chłodzenie wodne, obudowa z LED-ami lub wentylatorami RGB/ARGB. Nie potrzebuje nic z tych rzeczy ? - może LED - chciałbym aby mój komputer miał grafikę GeForce RTX [12] Napisz jeśli chcesz kupić w konkretnym sklepie w Polsce (np. x-kom, morele, komputronik) Totalnie obojętnie, jeżeli są jakieś ciekawe rabaty w jakiś sklepach to chętnie tam, haha Z góry dziękuje za poświęcenie dla mnie czasu! Cytuj
vellg Opublikowano 16 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2019 @FxJ Mistrzu jakbyś mógł zerknąć i coś zaproponować, zamówił bym od razu ? Cytuj
FxJ Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2019 Cytat chciałbym aby mój komputer miał grafikę GeForce RTX Jak wolisz, jednak to AMD teraz jest częściej wybierane bo więcej oferuje w tej samej cenie. https://www.morele.net/inventory/info/9afa9d68/ - 4600,90 zł Dodaj montaż komputera i wpisz kod na darmowe składanie IDEALNYLAP - tak zapłacisz tylko 1zł. Cytuj
vellg Opublikowano 24 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 @FxJSiemka, piszę ostatni raz juz bo dzisiaj zamawiam lub jutro mam takie coś: https://www.morele.net/inventory/info/509ab77a/ Zmianiełm obudowe, oczywiście kod na darmowe złożenie wpiszę sobie więc wyjdzie tam lekko ponad 4600, mam pytanie dało by rade znalezc trochę tańszą karte graficzną? Już nie musi być tego RTX GerForce, może być co tylko Ty chcesz, AMD np. Dodatkowo czy nie muszę zakupować aktualizacji Biosu na tej stronie? Pozdrawiam! Cytuj
FxJ Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2019 Cytat Zmianiełm obudowe Gladius GD6 TG ARGB - to nie jest polecana obudowa, zmień jeszcze raz. Cytat Już nie musi być tego RTX GerForce, może być co tylko Ty chcesz, AMD np. Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse 8GB GDDR6 (11293-01-20G) Asus ROG Radeon RX 5700 XT OC 8GB GDDR6 (ROG-STRIX-RX5700XT-O8G-GAMING) - w promocji Cytat Dodatkowo czy nie muszę zakupować aktualizacji Biosu na tej stronie? Nie, wystartuje bez aktualizacji ale oczywiście wgraj najnowszy bios, w zasadzie każdy który się pojawi. https://pl.msi.com/Motherboard/support/B450-A-PRO-MAX#down-driver&Win10 64 Cytuj
vellg Opublikowano 25 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2019 @FxJDziękuje, chodzi mi o trochę tańszą kartę przykładowo o 200 zł. Czy jest sens szukać takiej czy ta co jest RTX bedize ok? Przykładowo jakaś fajna karta inna graficzna do 1600/1700? Obojętnie jakiej firmy Cytuj
FxJ Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2019 Cytat chodzi mi o trochę tańszą kartę przykładowo o 200 zł Ciężko kupić jakąś tańszą niż RX 5700 XT lub 2060 Super. Zawsze możesz zrezygnować z chłodzenia i założyć za kulka miesięcy, najwyżej zdemontuj bok obudowy na ten czas. Cytuj
vellg Opublikowano 27 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 @FxJ Przepraszam ze Cie tak męcze, obiecuje że ostatni raz, bo już mam kase, tylko problem w tym że budzet lekko zszedł.. Czy dało by rade coś zlozyc moze z tego zestawu do 4200? Naprawde mi zalezy, ten zestaw mam teraz: https://www.morele.net/inventory/info/509ab77a/ - oczywiscie odjąć kase za montaż bo rabat Naprawde licze na pomoc i dzieki z gory mistrzu Cytuj
Dyzson Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 (edytowane) Napisz do morele o rabat, pewnie około 200 zł wyjdzie taniej, ewentualnie przytnij na procesorze i weź Ryzena 5 2600, jeśli już bardzo musisz ciąć koszta. Edytowane 27 Października 2019 przez Dyzson Cytuj
vellg Opublikowano 27 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 @Dyzson Do morele o rabat w jakim sensie? Cytuj
Dyzson Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 https://www.nieidealny.pl/forum/forum/104-specjalne-rabaty-od-morele-dla-uzytkownikow-forum/ lub w wiadomości do działu obsługi klienta na ich stronie z prośbą o rabat. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi