Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, 

jestem posiadaczem lenovo legion y520, a dokładnie tego modelu: Y520-15IKBN (80WK011BPB)

Czytałem poradnik odnośnie UV https://www.purepc.pl/notebooki/undervolting_cpu_i_gpu_na_przykladzie_laptopa_smart7_h773f?page=0,2

i o ile z procesorem dałem sobie radę sam, co było proste, to już z kartą graficzną nie ogarniam.

Patrzę na ten wykres z programu MSI AFTERBURN i nie kumam, jak mam go najlepiej ułożyć. Znalazłem w internecie wzorek z czyjejś grafiki GTX 1050 i udało mi się zbić temperaturę z 75 na 66/67 stopni i zastanawiam się, czy da się go lepiej ułożyć, aby jeszcze bardziej zbić temperaturę? Dodam, że wykres ustawiałem w czasie włączonej gry, bo inaczej mój GTX 1050 jest nieaktywny.

Poniżej screen z programu

https://www.fotosik.pl/zdjecie/c27e6be017dafb23

Czekam na pytania i pomoc w miarę możliwości

Dodam, że jestem laikiem jeśli chodzi o sprawy związane z laptopem, ale chciałem bardzo tego UV spróbować ? 

pozdrawiam

• FxJ zmienił(a) tytuł na UV laptopa lenovo legion y520
Opublikowano

Cytat

UV laptopa lenovo legion y520

Pierwsze co bym zrobił to wymienił pastę na Liquid Metal (głównie na procesor)

Cytat

GTX 1050

Lepiej się zajmij procesorem, grafika się praktycznie nie nagrzewa.

How to Undervolt - Benchmark and Measure

Skorzystaj z tego poradnika, zacznij od benchamrka i dopiero po tym obniżaj, pamiętaj by zapisać profil a sam program dodać do autostartu.

• FxJ zmienił(a) tytuł na UV laptopa lenovo Legion Y520 (i5-7300HQ+ GTX 1050)