Kamil9 Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2019 Czesc. mam problem z Siecią mianowicie, kupiłem hub firmy Adam elementami, być moc podłączyć kabel sieciowy do laptopa. Po owym podłączeniu sieć ethernet niestety nie działa. Wyświetla sie „sieć niezydientyfikowana” Macie jakieś rady co zrobic? Restartowaniem router/laptopa/ Ustawiłem IP itp, na auto, bez efektu pacjent matebook 13 i7 mx 150 Cytuj
FxJ Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2019 Cytat kupiłem hub firmy Adam Co dokładnie jakiś link? A może to jednak switch? Cytuj
Kamil9 Opublikowano 9 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2019 2 minuty temu, FxJ napisał: Co dokładnie jakiś link? A może to jednak switch? https://shop.adamelements.com/products/casa-hub-a01-usb-3-1-usb-type-c-usb-c-6-port-hub-gold Dokładniej ten oto Hub Cytuj
FxJ Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2019 https://www.intel.pl/content/www/pl/pl/support/detect.html Pewnie nie ma układu od intela ale przeskanuj. Najwyżej napisz do producenta o sterownik do tego huba. Cytuj
Kamil9 Opublikowano 9 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2019 Niestety, Nie pomogło. Włączyłem rozwiązywanie problemów w windowsie i ukazał mi się komunikat „Karta sieciowa ethernet2 nie ma poprawnej konfiguracji protokołu IP” Cytuj
FxJ Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2019 Czas wejść do routera i sprawdzić konfiguracje. Cytuj
Kamil9 Opublikowano 9 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2019 7 minut temu, FxJ napisał: Czas wejść do routera i sprawdzić konfiguracje. co masz na mysli mowiac sprawdzić konfiguracje? sprecyzuj to troszkę bo szczerze powiedziawszy znam się tylko co na damskich paznokciach Cytuj
FxJ Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2019 No jakiś konflikt w adresach IP przez co są ten problem. Cytuj
Kamil9 Opublikowano 10 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 19 godzin temu, FxJ napisał: No jakiś konflikt w adresach IP przez co są ten problem. Dobra Wiec co mam przepisac z routera do Laptopa? I Gdzie to zrobić? Cytuj
Kamil9 Opublikowano 10 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 Juz wszystko śmiga, Dzieki ? Cytuj
FxJ Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 Czyli ustawiłeś ręcznie IP czy pogrzebałeś w ustawieniach routera? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi