Daergal Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2019 Witam, piszę z pytaniem. Otóż od dzisiaj, dwa port usb z prawej strony laptopa przestały działać, jak do nich coś podłącze nic zero reakcji, jak podłącze ładowarke nawet zasilania niema, kompletnie nic. Jedynie port 3.0 z lewej strony działa bez problemu. Więc tutaj moje pytanie, czy jest szansa jakoś sprawdzić, uratować te porty czy po prostu koniec nie działają do naprawy/wymiany? Cytuj
FxJ Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2019 Po uruchomieniu ponownym nadal? https://www.intel.pl/content/www/pl/pl/support/detect.html Żaden sterownik się nie uszkodził przy niewłaściwym zamykaniu systemu? Cytuj
Daergal Opublikowano 1 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2019 Ponowne uruchomienie nic nie zmienia, odinstalowywanie sterownika i instalacja od nowa nic nie daje, zero reakcji. Cytuj
Daergal Opublikowano 1 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2019 (edytowane) Zaktualizowałem to co mogłem i po restarcie usb z prawej strony chwilami łapało myszkę. tzn jak podłączyłem to działała przez pare min bez problemu ale jak odłączyłem i chciałem podłączyć coś innego znowu śmierć brak reakcji nic od nowa, myszka znowu nie działa, uszkodzenie mechaniczne zapewne. Zauważyłem że jedno gniazdo jest strasznie luźne rusza się we wszystkie strony, po ruszeniu im pare razy drugie obok zaczyna działać, więc zapewne to zepsute styka z tym działającym i oba padają, więc moje pytanie teraz czy mogę odesłać to do producenta w ramach gwarancji, zapewne nie ale naprawa nie powinna być zbyt droga tylko czy nie utracę przy tym odrazu gwarancji na stałe, to czy nie lepiej do podejść do pobliskiego serwisu gdzie zapewne byłoby to szybciej zrobione? Edytowane 1 Października 2019 przez Daergal Cytuj
Daniel_Rakowiecki Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2019 Tylko serwis lub gwarancja, piny od strony płyty głównej pękły i nie stykają poprawnie, jeśli zrobisz zwarcie w USB to uszkodzi się most hybrydowy i płyta do wymiany (lub procesor z mostem). Cytuj
FxJ Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2019 Cytat Zauważyłem że jedno gniazdo jest strasznie luźne rusza się we wszystkie strony, po ruszeniu im pare razy drugie obok zaczyna działać Jeśli jest fizycznie uszkodzone, np. wepchnięte do środka bo np. laptop miał podpiętą myszkę a ktoś puknął od tej strony. To w takim razie trzeba poszukać kogoś kto wymieni gniazdo. Cytat podejść do pobliskiego serwisu gdzie zapewne byłoby to szybciej zrobione Tylko do serwisu naprawiającego ale nie do sklepu. Cytuj
marta_wk Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2020 Dnia 1.10.2019 o 21:39, FxJ napisał: Po uruchomieniu ponownym nadal? https://www.intel.pl/content/www/pl/pl/support/detect.html Żaden sterownik się nie uszkodził przy niewłaściwym zamykaniu systemu? Jak mogę sprawdzić czy sterownik się uszkodził czy nie? Mam taki sam problem w swoim Acerze od dobreego tygodnia, a żadnego uszkodzenia mechanicznego na bank nie było - dbam o laptopa mega sumiennie. Cytuj
FxJ Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2020 Niestety, nie ma techniki, która pozwala nam dowiedzieć się, który sterownik powoduje problemy. Chyba że w menadzerze urządzeń pojawi się żółty trójkąt obok podzespołu z listy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi