techmen Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2019 Witajcie Poszukuje laptopa dla starszej Pani która będzie miała pierwszy raz styczność z komputerem nie chciałbym żeby laptop jej zamulał. Już pisze wszystko co powinno się znaleźć: [1] Kobieta 60+ [2] Windows 7 ewentualnie później przejście na Windows 10 [3] Wydaje mi się że matryca 15,4"- 15,6” powinna wystarczyc [4] Może być SSD jak będzie HDD to zmienię. [5 a] Cena maksymalna to 700zł- Laptop używany może być Poleasingowy [5 c] Potrzebny na już [7] Wydaje mi się że obojętnie [8] Dom [9] Klasy 0: przeglądarkowe np. z Facebooka, NK.pl i inne oparte na flash, HTML5, Hearthstone HoW [13] Myślałem nad tym laptopem: LENOVO Thinkpad X240 SSD 8GB i5 4GEN W7 KAM 12,5" mDP Czekam na inne propozycje jeżeli moja propozycja jest zła. Z góry chciałbym podziękować za pomoc w wyborze laptopa jak najmniej awaryjnego ? Chodzi o kwestie grafiki, płyty głównej bo dysk ssd można wymienic szybko samemu ? Cytuj
bszechfan Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2019 Dobry wybór z ten Lenovo. Jest procesor, dobrze że dysk SSD i 8 GB RAM. Osobiście patrzyłbym jeszcze za większą matrycą np. 13-14", bo 12" dla starszej osoby to może być mało. Cytuj
FxJ Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2019 Cytat nie chciałbym żeby laptop jej zamulał Nie znajdziesz nic z dyskiem SSD, chyba że kupisz na własną rękę? Crucial MX500 250GB - 200zł. Cytat Cena maksymalna to 700zł To jest nic, co tu wybierać? Wszystko zdezelowane, połamane, mające wady matrycy itp. HP 850 G2 i5-5300U 8GB 500GB HDD FullHD TN podś. - a i tak wykracza Cytuj
Klang Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2019 W tej cenie, to tylko używki. Ja bym porozmawiał z mamą/babcią i powiedział, że lepiej dołożyć jeszcze te kilka stówek, bo inaczej ten sprzęt będzie bardzo kiepsko działał. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi