Nefi Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2019 Dzień dobry, Poszukuje laptopa bardzo mobilnego może być nowy jak i używany/poleasingowy do max 3000zł Na razie mam na oku używanego macbooka 12 z 2017 roku, podobno dobry sprzęt. Zależy mi na mobilności więc dobrze by było gdyby laptop miał 12 lub 13 cali, ponieważ i tak będę go podpinał przez hdmi do mojego Dell UltraSharp 24 U2415 gdy będę korzystał z laptopa w domu. Będzie on używany do: Obróbki zdjęć w adobe lightroom/photoshop Czasami montażu video w adobe premiere Tworzenia muzyki w fl studio Dobrze by było gdyby poszła na nim gra pod tytułem League of legends i wow clasic, te gry są mało wymagające więc raczej pójdą prawie na wszystkim. Wymagania jakie mam do laptopa: Mobilność (mały ekran) Mała waga Szybkość/Wydajność. Dobra bateria. Dysk ssd minimum 256gb. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Cytuj
bszechfan Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2019 Odpuść Mac 12" z 2017. To sprzęt do pracy biurowej, przerobienia zdjęć na wyjeździ, ale zajdziesz go próbując montować i renderować materiały.... Jak już to poluj na MBP 2015 13" - w tej kasie dasz radę ustrzelić i będzie do dobry wybór: - ekran Retina - 8 GB RAM (jakbyś miał możliwośc 16 GB tym lepiej) - dysk 128 GB (jeśli trafisz 256 GB tym lepiej) Alternatywnie jeśli ma być nowy to Huawei Matebook D14 (53010ECR) Solidny sprzęt na Windows, ale ostatnio nigdzie niedostępny. 1 Cytuj
Nefi Opublikowano 29 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2019 Właśnie powoli rozglądam się za mbp 13 2015, lub za mbp 13 2017. Cytuj
FxJ Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2019 Przejrzyj np. ten temat. Cytat - dysk 128 GB (jeśli trafisz 256 GB tym lepiej) Cytat Obróbki zdjęć w adobe lightroom/photoshop Czasami montażu video w adobe premiere Mimo wszystko patologią jest pracowanie z grafiką lub zdjęciami wiecznie na dyskach przenośnych. https://www.x-kom.pl/lista/gdtcju0sp - operować wiecznie Thunderbolt / USB-C? Crucial MX500 2TB kosztuje poniżej 999zł a często można i 200zł taniej go kupić na promocjach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi