Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Przymierzam się do kupna telewizora 49 " wczoraj byłem w media i polecono mi cztery modele

Samsung QE49Q60RAT

LG 49SM8600PLA

Samsung UE50RU7452U

LG 49SM8200PLA

Tego pierwszego Samsunga QE49Q60R na sferis można kupić taniej

Co o nich sądzicie ?

Bo ja już zgłupiałem od oglądania tych telewizorów.

3500 zł. już jest zawyżoną ceną chciałem do dwóch tyś. teraz chcę kupić do trzech.

3500 już jak by była naprawdę wielka różnica w jakości mogę dać.

Opublikowano
Cytat

Przymierzam się do kupna telewizora 49 "

Pierwsze co to napisz jaką max szerokość zmieścisz u siebie?

Będzie montowany na ścianie? Czy ogranicza cię jakaś meblościanka?

Opublikowano

Mówiłem to na zasadzie że nie było to dla mnie problemem, liczy się i tak tylko by odpalał YT i Netflixa a większość bajerów jest zbędna, najważniejsza jest matryca.

https://www.displayspecifications.com/en/comparison/ce3bd205b

Zasadniczo wybierasz między IPS i lpeszymi kątami a VA i lepszą czernią.

Cytat

Full Array Local Dimming niestety jest porażką LG i to chyba każdego modelu SK. Polecam przed zakupem odpalić test (na yt jest ich sporo) lub sam czarny ekran i polatać pilotem magic. Widać jasne plamy przeskakujące, co jest bardzo irytujące w telewizorze za taką cenę. Można ten tryb wyłączyć, ale w takim przypadku lepiej kupić słabszy model sk8100.

Jedna z recenzji.

Opublikowano

I o taką odpowiedź mi chodziło. Wybieram lepsze kąty, sk8100 będzie odpowiedni myślałem bardziej nad tym 8500 ale faktycznie nie ma co dopłacać za full array. 

A co sądzisz o OLED LG B8 chodzi mi o to wypalanie obrazu czy opłaca się kupić taki telewizor z myślą dłuższego użytkowania,kilku letniego  czy to wypalanie jest aż tak widoczne.