Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,
1. M 26+, studia + praca, na raty 
2. Tak Windows 10 
3. 15,4 - 15,6 , waga kształt dowolny

4. SSD + HDD( obecność HDD nie jest warunkiem koniecznym tylko mile widzianym)
5a. 3000-3500max, nowy, sam laptop
5b. 4 lata

5c. do końca września
6. złoty środek: ma się nie psuć > jak jakaś gra na nim nie pójdzie to trudno > ~3h (?)
7. monitor lub TV 
8. dom > uczelnia
9. Głównie gram w klasyki i gry online z zakładki średnie wymagania, ale w Wieśka 3, CyberPunka2077 i Baldurs Gate 3 już wiem, że będę chciał pograć. Nawet na najmniejszych w detalach, byle się bardzo nie cięło
duże wymagania / największe wymagania 

10. jestem początkującym użytkownikiem programów AutoCad, ZewCad, SolidWork (okazjonalnie , samouk)
11. 
12. 
13. Acer Aspire 5 i5-8250U/8GB/240+1000/Win10 MX150 FHD (NX.GSXEP.001)
Najpierw myślałem o tym ale gejmingowi koledzy odradzali bo grafika ponoć zasysa
HP Pavilion Power i5-8300H/8GB/240+1TB/W10 GTX1050 (15-bc404nw)
Teraz rozważam tego
14. 

Zależy mi głównie na solidnej pozycji ale nie szukam rakiety do gier.
 Lubię pogrzebać i pobawić się jak inżynier ale ani grafikiem ani streamerem nie jestem. W gry to tak jak mówię, gram na 7 letnim stacjonarnym PC w produkcje typu LoL, CSGO, BaldursGate, RomeTotalWar, Wiedźmin ale czasem mnie najdzie ochota na pogranie w CyberPunka2077. 
Wygląd zewnętrzny jest dla mnie w ogóle nieistotny.
O jakości podzespołów do komputerów nie mam żadnej wiedzy. 
Nie mniej wszystkie naprawy w swoim starym komputerze wykonuję samemu przy asyście YT i forum ( podstawowa znajomość elektroniki i mechaniki). Więc jak coś trzeba będzie podziałać to się zrobi. 

Dzięki !

Opublikowano

Ten HP Pavilion wypada fajnie, poza tym można jeszcze skorzystać z oferty Out of warranty (czyli dostałbyś 400 zł cashback.

Od Acer Nitro powiedziałbym, że taki Lenovo to ciekawa propozycja: 

Lenovo Legion Y530-15 i5-8300H/16GB/240+1TB GTX1050 (81FV0166PB) 

- 16 GB RAM

- dysk 256 GB NVMe + HDD 

- Lenovo Premium Care: https://lenovopremiumcare.pl 

- Wiedźmin 3 pójdzie, z CP 2077 moim zdaniem będzie spory problem