Traoz Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2019 (edytowane) Witam, Za 2-3 dni przymierzam się do kupna TYLKO komputera, który będzie służył głównie do gier i amatorskiego montażu filmów/obróbki zdjęć. Niewykluczone, że od czasu do czasu chciałbym odpalić streama z mało wymagających gier z naciskiem na "mało" Budżet jak w tytule ~4000zł, bez systemu i chciałbym go złożyć samodzielnie. Obecnie posiadam monitor 75Hz a w przyszłości (blackfriday/cybermonday) chciał dokupić kolejny i grać/pracować na dwóch. Wstępnie też myślę, że nie będe nic podkręcać. Sklep, w którym będę planował zakup jest mi raczej obojętny (wręcz myślałem o zamówieniu z 3 różnych stron gdzie ceny danego komponentu są korzystniejsze). Taki zestaw udało mi się złożyć i w tym momencie rodzi się ważne pytanie.https://www.x-kom.pl/lista/751dgqysk Czy lepiej zainwestować w Ryzena 5 3600 kosztem karty graficznej? Czy zostać przy Ryzenie 5 2600? Jeżeli coś w zestawie nie gra to proszę o wyprowadzenie mnie z błędu. Dzięki i pozdrawiam! Edytowane 10 Września 2019 przez Traoz Cytuj
Traoz Opublikowano 12 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2019 Nieaktualne mozna zamknac Cytuj
FxJ Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2019 MSI B450-A PRO MAX i inne odświeżone "MAX" od MSI i tak są niedostępne nadal. Ceny też są nieaktualne, nowsze powinny być tańsze, przynajmniej trochę chociaż kurs dolara nam nie sprzyja. Te płyty są dedykowane pod procesory Ryzen 3-gen (6-8 rdzeniowe) do 2-giej generacji można brać tańsze np. od AsRocka. SAPPHIRE Radeon RX 5700 PULSE (11294-01-20G) - te od Sapphire są rozchwytywane i są problemy ciągle z dostępnością. Supremo >> Vero - pod każdym względem, od dłuższej gwarancji po lepsze łożyska wentylatora. SilentiumPC Supremo L2 V2 550W (SPC139) 80+ Gold - x-kom / morele Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi