Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[1] Budżet to około 4500 - 5000 zł

[2] Chciałbym go zakupić jeszcze do końca tego miesiąca

[3] Jednostkę będę składał sam jak i instalację windowsa przeprowadzę samodzielnie

[4] W tej cenie chciałem złożyć tylko sam pc ale nie pogniewam się jeśli ktoś dorzuci jakiś monitor za około 500-700zł oczywiście budżet wtedy o tyle większy

[5] Programowanie gier w 3d szczególnie na silnikach unity i unreal engine szczególnie duże mapy gdzie mój laptop już nie daje rady , pracuję także w programie blender robiąc modele 3d i oczywiście czasem chciałbym w coś pograć

[6] Monitora jeszcze nie posiadam ale narazie nie potrzebuję 144hz więc będę celował w 60 lub 75 w przyszłości na pewno będę chciał dokupić 2 monitor

[7] Podkręcać mam zamiar tylko procesor i włączyć profil xmp na pamięciach oraz wykonać undervolting karty graficznej

[8] Nie posiadam nic z poprzednich komputerów

[9] Komputer planuję rozbudowywać ale to dopiero w przyszłym roku

[10] Priorytetem jest głównie wydajność choć nie pogniewał bym się gdyby nie budził współlokatorów w nocy xD

[11] Obudowa chciałbym my była przestronna i w miarę możliwości dobrze chłodzona gdyby miała szkło to było by super

[12] Planowałem kupna dokonać na x-kom lub morele by wszystkie części wziąć na fakturę za jednym razem