Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[1] Student 

[2] Może być bez systemu, domyślnie będzie na nim Linux. 

[3] 13,3”-14,x", z większą preferencją 14

[4] Koniecznie SSD. Nie musi być napędu na DVD. 

[5 a]1500-2000, wolałbym nie przekraczać tej kwoty. Laptop nowy lub używany /poleasingowy. Może być bez myszki itp. 

[5 b] laptopa zamierzam używać jak najdłużej. Mam już PC, więc to nie będzie moje główne narzędzie pracy 

[5 c] Do końca września. 

[6] Fajnie, żeby laptop był porządnie wykonany. Zależy mi na czasie pracy na baterii i ogólnym komforcie pracy. 

[7] Matryca 1920x1080 IPS matowa 

[8] Używany będzie w Polsce, na zajęciach na studiach, ewentualnie w domu (raczej mało) do programowania. Ma więc być narzędziem pracy gdy nie będę miał dostępu do PC 

[9] Laptop raczej nie będzie używany do grania 

[10] programy takie jak środowiska programistyczne, oczywiście przeglądarki i multimedia. 

[11] Brak specjalnych wymagań 

[12] Nie miałem dotąd laptopa. Brak specjalnych preferencji. 

[13]

Rozważałem pomiędzy kupnem:

Nowy 

Matebook d14 (Promocja w Euro za 2000) więc cena dość niska 

Poleasingowe 

Dell Latitude e7450

Thinkpad 450s

Jakiś Elitebook 840

[14] Jestem mega niezdecydowanym człowiekiem. ? Boję się, że na poleasingowym mogę wtopić kasę i otrzymać słaby, zużyty sprzęt. Z kolei przy matebooku obawiam się, że nie wytrzyma próby czasu no i w recenzjach narzekają na matrycę. 

[15] Brak

Dziękuję za rady i propozycje! ?