Ikszad Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2019 [1] Student [2] Może być bez systemu, domyślnie będzie na nim Linux. [3] 13,3”-14,x", z większą preferencją 14 [4] Koniecznie SSD. Nie musi być napędu na DVD. [5 a]1500-2000, wolałbym nie przekraczać tej kwoty. Laptop nowy lub używany /poleasingowy. Może być bez myszki itp. [5 b] laptopa zamierzam używać jak najdłużej. Mam już PC, więc to nie będzie moje główne narzędzie pracy [5 c] Do końca września. [6] Fajnie, żeby laptop był porządnie wykonany. Zależy mi na czasie pracy na baterii i ogólnym komforcie pracy. [7] Matryca 1920x1080 IPS matowa [8] Używany będzie w Polsce, na zajęciach na studiach, ewentualnie w domu (raczej mało) do programowania. Ma więc być narzędziem pracy gdy nie będę miał dostępu do PC [9] Laptop raczej nie będzie używany do grania [10] programy takie jak środowiska programistyczne, oczywiście przeglądarki i multimedia. [11] Brak specjalnych wymagań [12] Nie miałem dotąd laptopa. Brak specjalnych preferencji. [13] Rozważałem pomiędzy kupnem: Nowy Matebook d14 (Promocja w Euro za 2000) więc cena dość niska Poleasingowe Dell Latitude e7450 Thinkpad 450s Jakiś Elitebook 840 [14] Jestem mega niezdecydowanym człowiekiem. ? Boję się, że na poleasingowym mogę wtopić kasę i otrzymać słaby, zużyty sprzęt. Z kolei przy matebooku obawiam się, że nie wytrzyma próby czasu no i w recenzjach narzekają na matrycę. [15] Brak Dziękuję za rady i propozycje! ? Cytuj
FxJ Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2019 HP Elitebook 840 G5, i5-8350U, 16 GB, SSD 256 GB, FullHD, GW - 1999zł (gw. do 2022r.) Nie wiem tylko z którą matrycą bo co najmniej 3 są FullHD z różnym pokryciem ale i tak warto. Cytuj
Ikszad Opublikowano 1 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2019 Dzięki za link. Laptop kupiłem, myślę, że oferta była bardzo dobra. ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi