Laco Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2019 [1] Laptop dla kolegi, lat 19. Generalnie student. [2] Musi być system, ale jak macie jakąś fajną propozycję bez systemu to też poproszę. [3] Rozmiar matrycy raczej 15,6 żeby nadawał się do league of legends. Raczej nie sądzę, żeby coś większego się znalazło z dobrymi komponentami. A też fajna byłaby mobilność. [4] Laptop będzie wykorzystywany tylko na studia, do pracy na programach typu word oraz do gry league of legends, więc w kwestii dysku zdaję się na was. Fajny byłby ssd na system i hdd na jakieś pliki ewentualnie hdd, a ssd do dokupienia, bo wiem że ssd w laptopach są raczej słabe. Ale poproszę o propozycję i taką i taką, gdyby koledze nie chciało się grzebać w lapku. [5a] Kwota maksymalna to 3000 zł tak jak w tytule. [5b] To laptop na studia, także jedyny sprzęt, na pewno będzie używany przynajmniej z 3 lata, nie wiem jak długo kolega chce studiować. [5c] Kolega chce dokonać zakupu w przyszłym tygodniu. [6] Oczekuję najlepszej możliwej wydajności i pracy na baterii. [7] Nie znam się na matrycach więc nie wiem jaka najlepsza będzie do gry w lola, ale obstawiam 1920 IPS matowa, żeby też dobrze się seriale oglądało na internecie i dobrze sam internet przeglądało :) [8] Nie mam pojęcia gdzie on go chce używać, ale pewnie głównie stancja/akademik, gdzieś na biurku. [9] Kolega wskazał że będzie go używał głównie do internetu i lola. A że w lola dobrze gra to fajnie by było by ten lol chodził najpłynniej jak się da. [10] Nie wiem za bardzo o co chodzi w tym punkcie. Ale kolega raczej nie zamierza używać na laptopie jakichś specjalistycznych programów dla grafików czy innych takich rzeczy. Ot prosty pakiet Office. Raczej nie sądzę żeby lapek do 3000 zł pozwolił na coś więcej. [11] Najlepiej matowa matryca, opcjonalnie, ale dobrze by było - podświetlana klawiatura, no i żeby internet dobrze śmigał i miał najważniejsze standardowe wejścia. [12] Co do osobistych preferencji, wiem że niektóre lenovo mają słabe matryce, chyba że coś się zmieniło od kiedy sam przymierzałem się do zakupu własnego lapka. Proszę o to żeby jak już lenovo jest polecane, to żeby matryca była dobra. [13] Brak Z góry dzięki za pomoc :D Cytuj
FxJ Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2019 Dla studentów - darmowy system Windows - Microsoft Azure Dev Tools for Teaching | Microsoft Imagine Premium | DreamSpark Nie masz czasem darmowego z uczelni? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi