Lipa Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2019 1.Budżet na pc-3800zł z monitorem. 2. Zamierzam kupić za około miesiąc/półtora 3. Deskopt chciałbym aby złożono mi w sklepie, system zainstaluję sam. 4. Zestaw ma zawierac monitor oraz jednostkę bez systemu. 5. Komputer ma służyc do gier typu bf1 gta csgo unturned , przeglądania internetu, oglądania filmów. 6. Odświeżanie monitora wystarczy mi 75hz. nie mniej. Będzie podlączony tylko 1 monitor ktory ma znajdowac się w zestawie. 7. Raczej nie, jednak nie jest to pewne. 8. Nie posiadam żadnych podzespołów ze starego komputera. 9. Rozbudowa jest planowana ale nie jest to pewne. 10. Piorytetem jest wydajność, zależy mi też na odrobinie ciszy. 11. Obudowa ma posiadać okno oraz miejsce na napęd dvd. Chciałbym aby w niej znajdowały się wentylatory RGB. 12. Sklep x-kom lub morele. Zależy gdzie wyjdzie taniej. Na obecną chwilę wybrałem obudowę:SilentiumPC Regnum RG4TF RGB Frosty White Oraz monitor: Acer Nitro VG240Ybmiix Chciałbym aby w komputerze znajdował się dysk SSD, na początek wystarczy mi 500gb w przyszłości prawdopodobnie zakupie większy. Mam również pytanie dotyczące chłodzenia: SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2. Będzie ono wymaganie czy boxowe chłodzenie da rade na procesorze? Procesor który wydaję mi się dobrym wyborem to ryzen 5 2600. Cytuj
FxJ Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2019 Cytat Oraz monitor: Acer Nitro VG240Ybmiix Acer B247YBMIPRX czarny - masz za 579zł (test). Cytat na początek wystarczy mi 500gb w przyszłości prawdopodobnie zakupie większy Promocja na MX500 5GB Cytat Obudowa ma posiadać okno oraz miejsce na napęd dvd Lite-On eBAU108 a nie myślałeś by kupić taki na USB? Windowsa instaluje się teraz już z pendriva. Cytat Obudowa ma posiadać okno oraz miejsce na napęd dvd. Chciałbym aby w niej znajdowały się wentylatory RGB. Kosztem wsadzenia GTX 1660 zamiast lepszej GTX 1660 Ti? Cytat kupić za około miesiąc/półtora Podbij jeszcze przed samym zakupem. https://www.morele.net/inventory/info/8bdecc4f/ - 4009,53 zł z mocniejszą grafiką i monitorem. Jeszcze można go zmodyfikować. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi