Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Interesuje się zakupem laptopa i proszę o pomoc w wyborze. 

1. Kwota jaką chce przeznaczyć to około 1000-1200 zł, jeżeli będzie na prawdę warto to 1500. Raczej nowy lub poleasingowy kupiony od firmy, używanych od osób prywatnych wolałbym uniknąć. 

2. Może być z systemem lub bez (posiadam klucz do Windows 10)

3. Matryca jakas poręczna 13-14 

4. Waga laptopa bez znaczenia, ale bateria żeby trzymała chociaż z dwie godziny przy normalnej pracy 

5. Laptop będzie używany do internetu, jakiś yt, netflix, pakiet Office, dobrze jakby AutoCAD nie miał problemów z uruchomieniem, czasami jakaś słaba gierka typu LOL czy CSgo 

6. Laptopa będę używał tak długo jak aż nie zacznie zamulać. Posiadam PC na którym spędzam większość czasu, ale zdarzają mi się wyjazdy weekendowe i wtedy potrzebuje laptopa. Zależy mi głównie na najlepszej wydajności, wykonanie i mobilność na dalszym planie

7. Tytuły LOL, CSgo i gry tego pokroju, nic skomplikowanego, a nawet jak jakiś poważniejszy tytuł to raczej na niskich wymaganiach, chociaż nie ukrywam, że zależy mi na dedykowanej karcie graficznej 1-2gb 

8. Dobrze jakby miał też ssd

9. Laptop będzie przeważnie podpięty do monitora zewnętrznego i używany przy biurku