Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Postanowiłam złożyć komputer, mam wybraną kartą graficzną i procesor (Gainward GeForce RTX 2060 Phoenix GS  oraz AMD Ryzen 5 3600, jeżeli da się zrobić inną, bardziej wydajną konfigurację to proszę o poprawę, po prostu to są takie moje marzenia;)), ale niestety nie wiem co z resztą podzespołów.

1. Budżet do 5,5k (mogę dołożyć ewentualnie 1-1,5k więcej)

2. Planuję dokonać zakupu jak najszybciej ;)

3. Będę składała komputer samodzielnie

4. Zestaw ma zawierać samą jednostkę centralną

5. Komputer będzie służył mi w większości do gier typu CS, R6S, Rocket League itp., chciałabym móc także w przyszłości pograć w nowe tytuły na nienagannych ustawieniach graficznych

6. Mój monitor jest full hd, 60Hz. W przyszłości planuję zakup monitora 144Hz. Do komputera będzie podłączony także drugi, pomocniczy, monitor

7. Nie mam zamiaru podkręcać podzespołów

8. Posiadam części ze starego komputera, jednakże wolałabym, żeby ten był całkowicie nowy

9. Prawdopodobnie będę miała ochotę rozbudować w przyszłości komputer, ale myślę że to nastąpi najwcześniej za 3/4 lata

10. Komputer powinien być jak najbardziej to możliwe wydajny. Cichy być nie musi, ale jeżeli by się udało i to ogarnąć, to się nie obrażę ;)

11. Wymagania dodatkowe: wejście monitora DVI

12. Jest mi obojętne, w jakim sklepie kupię części (byle by to był polski sklep).

Z góry dziękuję za pomoc! 

• FxJ zmienił(a) tytuł na PC do gier, pod Ryzena 5 3600 (5500zł)