Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
poszukuje laptopa do 2000-2500zl, głównie programowanie, może być bez dysku i bez systemu. Matryca matowa. Na grafice mi nie zależy

Myślałem nad tym modelem:

Ten lenovo chyba trochę lepszy nie? Patrzeć głownie pod kątem procesora, i5-8300H. Zaś Asus powala wyglądem ?

Potrzebuje jutro zamówić, bo stary odmówił posłuszeństwa, a praca czeka.... prosiłbym o opinie

Opublikowano
Cytat

Ten lenovo chyba trochę lepszy nie?

Tylko podzespoły ma lepsze ale to model którego radzę unikać, bardzo unikać.

Lenovo Legion Y530-15ICH (81FV017APB) - ten jest wart swojej ceny, możesz spróbować tutaj coś jeszcze urwać z jego ceny.

Ta seria ma dobre klawiatury i touchpady oraz przyzwoite matryce IPS (modele na Polskę tylko).

Lenovo ThinkPad E590 i5-8265U/8GB/256/Win10Pro - jak widzisz ThinkPady są nawet droższe.

HP ELITEBOOK 840 G5 i5-8250U 16GB 512SSD - 2600zł. gwarancja do 09.08.2021. Wątpię by miał matrycę 1600x900 najlepiej zapytaj o kod producenta.

• FxJ zmienił(a) tytuł na [2000-2500] programowanie
Opublikowano
Cytat

bede zadowolony?

Ja bym programiście go nie polecił, wlutowany RAM (4GB), brak matrycy IPS, przeciętniak w swojej cenie. Jednak sugeruję kupić Legiona np.

A jeśli chcesz taniej to np. z modeli biznesowych jak ten Elitebook z allegro - test.