Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[1] Mężczyzna- 21 lat
[2] Mam licencję z uczelni, więc wgrany system nie jest niezbędny
[3] 15,6"
[4] SSD co najmniej 256 GB
[5] 2000 zł, jeżeli będzie duża różnica to jakieś 100 zł mogę dodatkowo dołożyć
[5 b] Około 3 lat, mam w domu dość wydajny stacjonarny komputer
[5 c] Chciałbym zakupić do końca września
[6] Najważniejsza dla mnie jest wydajność i kultura pracy

[7] Matryca najlepiej matowa
[8] Dom i okazjonalnie w biurze
[9] Nie będzie używany do grania
[10] Używany głównie będzie do programowania(Visual Studio Code), przeglądania internetu i oglądania filmów. Zależy mi również by był w miarę mobilny, żeby można było komfortowo spakować go w plecak i przenieść w inne miejsce.
[11] Brak specjalnych wymagań
[14]  Dedykowana karta graficzna, z racji tego, że laptop nie będzie używany do gier, nie jest potrzebna. Rozważam zarówno nowe sprzęty, jak również używane/poleasingowe.

Dzięki za pomoc ? 

Opublikowano
Cytat

[5 a] Jaką kwotę (brutto z VAT) chcesz przeznaczyć (PLN). Czy to kwota maksymalna czy orientacyjna (jakie widełki) - jeśli chcesz otrzymać też propozycje wykraczające poza tą kwotę to dopisz koniecznie, inaczej napisz że maksymalna. Ewentualnie do czego możesz dołożyć albo z czego zrezygnować w tej cenie? Tylko nowe czy też używane i powystawowe (outlety, zwroty, recertyfikowane/odnowione etc.)? Czy sam laptop czy jeszcze w cenie ma się znaleźć (jakby trafił się “zestaw” żeby było wiadomo od razu czy go pomijać) np. torba/plecak, myszka przewodowa/bezprzewodowa, podstawka chłodząca (przy mocnej grafice zalecane) i inne.

Tak więc?

Opublikowano
Cytat

[3] 15,6"

[...] Zależy mi również by był w miarę mobilny, żeby można było komfortowo spakować go w plecak i przenieść w inne miejsce.

Aby na pewno nie interesują cię mniejsze 14,x" ?

Cytat

Dom i okazjonalnie w biurze

Sprawdzą się np.

HP ZBook 15 G3 i7-7600HQ- nVidia-256SSD - 8GB-GW3

MSI GP62 6QG-1071XCN i7 8GB 1T+128GB SSD GTX965M - wymiana pasty i wyłączenie dedykowanej grafiki

HP ZBook 15 G3 Studio i7-6700HQ 4GB 128GB SSD M1000M W10

Opublikowano

HP ELITEBOOK 840 G5 i5-8250U 16GB 512SSD - 2600zł. gwarancja do 09.08.2021. Wątpię by miał matrycę 1600x900 najlepiej zapytaj o kod producenta.

https://www.notebookcheck.net/HP-EliteBook-840-G5-i5-8250U-SSD-Full-HD-Laptop-Review.295916.0.html

DELL Latitude E5470 I5-6440HQ 16GB 256GB SSD FHD IPS - 1699zł z gwarancją sprzedawcy 12 miesięcy. Wymieniłbym już w nim pastę termoprzewodzącą.

• reaction_title_1 1