Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Próbuję sobie wybrać podzespoły to komputera tylko do obraniania zdjęć - LR i PS (Adobe). Możecie mi podpowiedzieć czy taki zestaw ma sens?

Procesor - AMD Ryzen 5 3600 czy AMD Ryzen 5 3600X?

RAM - HyperX Predator, DDR4, 16 GB,3200MHz, CL16 - 2 x 8 GB

Karta graficzna - MSI Radeon RX 570 8GB czy MSI GeForce GTX 1050 Ti GAMING X 4GB GDDR5?

Zasilacz SilentiumPL 500W może być?

Dysk systemowy - Corsair MP510 480GB PCIe x4 NVMe

Dysk 2 TB - Toshiba P300, czy WD RED 3.5 SATA 6GB/s 64MB?

Obudowa - czy ta szyba szklana spełnia jakąkolwiek funkcję? Na coś zwrócić należy uwagę? Patrzyłem tylko na USB 3.1. Np. SilentiumPC Signum SG1 TG Pure Black.

Płyta główna - to na koniec bo trafiam na wiele skrajnych opinii ? Jedni mi bardzo polecają MSI B450 TOMAHAWK , inni twierdzą że to straszne zło...

Opublikowano
Cytat

może być?

Hym, szczerze to kupiłbym jak najcichszy do pracy.

Cytat

Corsair MP510 480GB PCIe x4 NVMe

ADATA XPG SX8200 Pro 512GB - będzie lepszy.

Cytat

Jedni mi bardzo polecają MSI B450 TOMAHAWK , inni twierdzą że to straszne zło...

Do procesorów 3-gen kupuje się te z dopiskiem "MAX".

MSI B450-A PRO MAX

MSI B450 GAMING PLUS MAX

MSI B450 TOMAHAWK MAX

Cytat

MSI Radeon RX 570 8GB czy MSI GeForce GTX 1050 Ti

Chcesz kupić nową czy używaną? Bo wtedy nawet GTX 1060 z dobrym coolerem wystarczy.

https://www.x-kom.pl/lista/bdme38hf8 - możesz zawsze kupić intela + płyta Z390 - w przyszłości nawet wymienić na i5K lub i7K.

Masz jakiś koszyk? Do ilu ten zestaw? Tylko praca zero gier?