Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Acer Aspire 5 A515-52 (NX.H5KEP.009) - warto?

Rekomendowane odpowiedzi

• FxJ zmienił(a) tytuł na Acer Aspire 5 A515-52 (NX.H5KEP.009) - warto?
Opublikowano

https://www.notebookcheck.net/Acer-Aspire-5-A515-52G-i7-8565U-GeForce-MX250-SSD-FHD-Laptop-Review.418205.0.html

Nie licz w tym budżecie na ponad przeciętne matryce, taki średniak jak na IPS w tej cenie. RAM oczywiście w Dual Channel dwa osobne sloty (brak wlutowanego).

Cytat

Głownie praca biurowa

Zawsze możesz poszukać z modeli biznesowych na firmę z dłuższą gwarancją oraz lepszymi klawiaturami i touchpadem z osobnymi przyciskami.

https://www.morele.net/laptop-lenovo-laptop-thinkpad-e590-20nb001bpb-5802015/

https://www.morele.net/laptop-hp-probook-450-g6-5pp67ea-5645362/

Opublikowano

Dzięki za info.

Tego Acera z moreli polecono mi jako okazję w dobrej cenie więc rzuciłem okiem w jego stronę

Typowo biznesowo raczej odpadają. Biznesmen ze mnie żaden ?

Bardziej chodzi mi o coś zgrabnego, mobilnego z dobrą baterią. Potrzebuję posiedzenia na kanapie, w pociągu czy w ogrodzie.

Bardziej zaawansowane rzeczy robię na stacjonarnym i tak pozostanie.

Docelowo chyba bardziej 14', solidna obudowa, podśweitlana klawiatura.

W tym budżecie nie liczę na jakąś super matrycę.

Na x-kom w promocji za 1899zł jest np. ten "potwór" Swift 3 (SF314-54-3803)

konfiguracja nie poraża ale cenowo wygląda atrakcyjnie.

Nie ukrywam, że podoba mi się Matebook D14. Jest mały, poręczny, ma dobrą baterię i ładowanie przez USB-C. Wiem, że RAM jest wlutowany ale nie przywiduję aby w najbliższym czasie 8GB było dla mnie niewystarczające w tym co planuję na nim robić. 512 jest na PCIe. Choć cena  okolicach 2500zł ? i to chyba główna jego wada.

Ale czytałem, że Acery mają lepszą matrycę. Stąd moje zakusy w kierunku Swift 3, który też jest niczego sobie w moim odbiorze.

Opublikowano
Dnia 25.08.2019 o 13:48, FxJ napisał:

HP Pavilion 15 i5-8250U/8GB/256/Win10/IPS MX150 Blue (15-cs0019nw) - 2599zł - 400zł z vouchera i masz 2199zł finalnie.

Czy 14" HP Pavilion 14 i5-8250U/8GB/256PCIe/W10/IPS Gold (14-ce0003nw)

różni się czymś od tego modelu, który podałeś? Oczywiście prócz rozmiaru i braku MX150

Bo chyba ten mniejszy bardziej mi pasuje. Grafika przy moim zastosowaniu raczej jest zbędna.

Widzę, że jest też i5-8265U ale już rabatu więc odpada a różnica chyba minimalna...

HP przy rabacie + VOUCHER wychodzi najkorzystniej. Choć nie ukrywam, że Pavilion ze srebrną klawiaturą tak średnio mi się podoba. ?