Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[1] Chłopak, 23 lata, zakup na raty, myślałem o x-komie
[2] Raczej w zestawie z windowsem
[3] Interesuje mnie rozmiar 15'6
[4] Chciałbym laptopa z dyskiem SSD oraz większym HDD (ale nie jest to konieczne), nie zależy mi na napędzie DVD
[5] Chce zamknąć się ze wszystkim w 3500 zł i interesują mnie tylko nowe laptopy. Jeśli miałby być zestaw to tak jak pisałem - wszystko łącznie do 3500 zł
[5 b] Zamierzam go używać pewnie około 3 lat albo i dłużej jak wszystko będzie w porządku. Mam w domu Acera którego używałem do tej pory ale zamierzam go sprzedać po kupnie nowego. 
[5 c] Chce kupić nowego w przeciągu najbliższego miesiąca lub dwóch
[6] Najbardziej zależy mi na wydajności procesor/grafika, nawet kosztem wykonania i czasu pracy na akumulatorze
[7] Rozdzielczość im większa tym lepsza ?  Matryca raczej matowa, bardzo możliwe że będę go podłączał pod 1 zewnętrzny monitor
[8] Będzie używany głównie w domu na biurku
[9] Nie zależy mi żeby grać we wszystkie gry na ustawieniach ultra ale chciałbym aby najnowsze gry chodziły płynnie na ustawieniach nawet +/- średnich, jeśli chodzi o przedział ze wzoru ankiety to te największe wymagania. 
[10] Raczej nie będę używał żadnych specjalistycznych programów.
[11] Podświetlana klawiatura byłaby miłym dodatkiem ale nie jest konieczna
[12] Do tej pory pracowałem z Acerem i byłem bardzo zadowolony. 
[13] Nie mam jeszcze żadnych konkretnych faworytów 
[14] Brak

Opublikowano

Najlepiej pasuje FX505DT za 3600zł dostaniesz Ryzena + 1650 i matrycą 120Hz i fabryczny dysk SSD 512GB + wolny slot 2,5" (na SSD lub HDD).

ASUS TUF FX505DT Ryzen 5 8GB 512PCIe GTX1650 Win10

ASUS TUF Gaming FX505DT-AL087T

Niewiele wydajniejszy byłby i5 9-gen

DREAM MACHINES i5-9300H 8GB 1TB FHD 1650 4GB W10 (60Hz) w ratach 0% jest + polecałbym zmianę pasty na liquid metal i dokupienie dysku SSD M.2 np. SX8200.

Opublikowano

Szczerze mówiąc wolałbym coś z procesorem Intela niż AMD. Podoba mi się specyfikacja tego Dream Machnines lub tego MSI GL63 9SC tylko szczerze mówiąc nigdy nie miałem do czynienia ani z DM ani z MSI, czy moglibyście powiedzieć coś na temat tych firm ? W miarę solidne i godne polecenia ? Nie ma problemu z potencjalnymi gwarancjami/serwisami itd ?

Opublikowano

MSI GL63 ma ekran TN o gorszych kątach widzenia. Z zalet, to ma więcej portów niż ASUS i po obu stronach, ma też port na karty SD.

Chłodzenie jest średnie, gdyż jedną rurką miedzianą są połączone procesor i karta graficzna, więc pewnie będzie dobijać do 80 stopni.

Opublikowano
Cytat

Szczerze mówiąc wolałbym coś z procesorem Intela niż AMD.

A co to zmieni przy 1650? Gdy ona nawet nie jest wydajniejsza od GTX 1060? Nie warto przepłacać.

Cytat

czy moglibyście powiedzieć coś na temat tych firm ? W miarę solidne i godne polecenia ?

Liczy się tylko dana seria i model, bo jak tu porównywać np. MSI po topowych modelach klasy DTR jak seria GT (lub inne np GS) które kosztują od 8 tyś w górę z laptopami za niecałe 4 tys? Dokładnie w ogóle.

Cytat

Nie ma problemu z potencjalnymi gwarancjami/serwisami itd ?

Masz też 2 letnia rękojmie sklepu poza gwarancją producenta.

Cytat

Z zalet, to ma więcej portów niż ASUS

HUB na USB-C albo jakiś tani replikator portów np. V7 USB-C (m) to 5-in-1 (f) Hub