Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[1]    Mężczyzna, 20 lat
[2]    Najlepiej by było gdyby w zestawie był od razu Windows 10 ale jeżeli nie zmieści się w cenie to może być bez. 
[3]    15,4"- 15,6”
[4]    Stawiałbym głównie na ssd. Zależy mi na tym żeby miał 1Tb+ więc jeżeli nie zmieszczę się cenowo z samym ssd to może być połączenie hdd+ssd. Nagrywarka DVD jest mile widziana ale to nie                wymóg.
[5 a] 7000zł max, tylko nowy, sam laptop

[5 b] Zamierzam go używać do momentu aż się nie zepsuje albo przestanie być wydajny. Będzie to jedyny komputer z którego będę korzystał. 

[5 c] Chcę go kupić jak najszybciej, najlepiej w tym tygodniu
[6]    Ważna jest dla mnie wytrzymałość, wysoka wydajność oraz długość pracy na jednym naładowaniu akumulatora
[7]   1920, IPS, matowa, rozważam równoczesną pracę na laptopie i monitorze (posiadam LG 24EN33, HDMI) 
[8]   Będzie używany wszędzie (dom, podróż, studia itp.)
[9]   Największe wymagania

[10] Chciałbym żeby każdy program działał bezproblemowo. Z przykładów mogę podać program do produkcji muzyki np. Fl studio. Dodatkowo nie może mieć problemów z programami z których            korzysta się na studiach informatycznych (ciężko mi podać przykłady ponieważ nie wiem z jakich programów będę korzystał)

[11] Wytrzymały, wydajny, mobilny, podświetlana klawiatura, ThunderBolt 3 (nieobowiązkowo), D-SUB (VGA) (nieobowiązkowo), najlepiej 32 gb ramu ale jeżeli cena na to nie pozwoli to minimum 16gb, matowa matryca 
[13] Na razie miałem na oku laptopy od hyperbooka + samodzielnie domówiłbym ram i dyski ale jestem otwarty na inne propozycje

Opublikowano
Cytat

wysoka wydajność oraz długość pracy na jednym naładowaniu akumulatora

Przy procesorach "H" bez undervoltingu i ograniczenia Turbo Boost podczas pracy na baterii się nie obejdzie.

Cytat

od razu Windows 10 ale jeżeli nie zmieści się w cenie to może być bez

7000zł max, tylko nowy, sam laptop

Hyperbook SL504 i7-9750H RTX2060 (Clevo PB51RD-G) z pastą Liquid Metal i polerowaniem headsinka + kod rabatowy (który wejdzie).

Do noszenia kup sobie Plecak lub torbę od firmy Targus

Reszta jak w instrukcji poniżej.

RAM 2x16GB lub 1x16GB (i późniejsza rozbudowa o drugą identyczną kość) + SSD na początek nawet Crucial MX500 1TB a w przyszłości dokupienie SSD M.2 (PCIe NVMe x4).

Opublikowano
1 godzinę temu, FxJ napisał:

http://seriag.pl/strix-hero-3.html ale i tak Hyperbook będzie miał lepsze chłodzenie .

Ten strix z rtx 2070 lata po 9000zł więc średnio. 

W takim wypadku zostają mi dwa lapki do wyboru. Albo ten hyperbook z innym dyskiem albo strix II. Który jest bardziej opłacalny pod względem wydajności i długości użytkowania w latach? 

Opublikowano
20 godzin temu, FxJ napisał:

SX8200 ok chociaż on potrzebuje trochę lepszego radiatora niż ten fabryczny (cienka blaszka).

Polecisz jakiś lepszy zamiennik w podobnej cenie?

Opublikowano
Cytat

https://www.ultrabookreview.com/25079-asus-gl504gw-scar-review/
90 C for the CPU and 80+ C for the GPU are higher temperatures than on almost any other laptop we’ve reviewed in the past, that’s why I would probably recommend repasting the components. Repasting voids warranty though, which means you should probably get this laptop for a reseller that can do it for you.

Jak wypada, pod względem układu chłodzenie dużo gorzej.