MrHDOLEK Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2019 (edytowane) pyt 1: Co sądzicie o modelu Thinkpad E495? pyt 2: Widziałem porównanie modeli intela i5 coffy vs ryzen 5 3500u i badziej mnie przekonuje ryzen ale nie wiem jak z kulturą pracy i czy przy wysokim obciążeniu nie dostanie od temp blokady ? pyt 3: W jakich biznesowych lap są montowane ryzeny czy tylko thinkpad ? Już dostałem miarodajne odpowiedzi na temat laptopa pod te kryteria: [1] Maksymalnie 2500 zł,używany/nowy [2] Nie musi być. [3] Rozmiar obojętny mi ale preferuje IPS [4] Brak [5] Programowanie (Visual Studio,Sublime text,Unity,). [6] Będę go używać przez 4 lata (cały okres studiów),To nie będzie mój jedyny komputer.W mieszkaniu posiadam jednostkę centralną opartą o takie podzespoły jak:(i7 8900k, gtx 1070) [7] od czasu do czasu gry takie jak (Wow,Eso lub mało wymagające indyki). [8] Podświetlana klawiatura(nie musi być),Złącze do stacji dok. (nie musi być). [9] Preferuje laptopy z seri biznesowych. Edytowane 3 Sierpnia 2019 przez MrHDOLEK Cytuj
lakomika Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 a znalazłeś w cenie 2500 ten model Thinkpad E495? Cytuj
MrHDOLEK Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Tak znalazłem lokalnie Cytuj
FxJ Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Cytat Co sądzicie o modelu Thinkpad E495? https://www.reddit.com/r/thinkpad/comments/c9rdmh/thinkpad_e495_review/ Wszystko jak zwykle zależy od ceny i konfiguracji. Cytat Widziałem porównanie modeli intela i5 coffy vs ryzen 5 3500u i badziej mnie przekonuje ryzen https://www.amd.com/pl/product/8341 A to nawet nie jest Zen 2 w 7nm Cytat W jakich biznesowych lap są montowane ryzeny czy tylko thinkpad ? EliteBook 735 G5, ProBook 445 G6, Latitude 5495 - każdy producent wypuszcza kilka modeli z nimi. Cytat Tak znalazłem lokalnie W Polsce? DELL Latitude (14) 5480 z 930MX - zawsze możesz poszukać z procesorem i5. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi