Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, w niedalekiej przyszłości(koniec sierpnia) zamierzam zakupić komputer z używanych/nowych części za około 2300zł. Komputer będzie mi służył do grania, przeglądania internetu oraz do sporadycznych prac graficznych w photoshopie. Warto także dodać, że może spróbuję swoich sił na youtubie. Przez kilka dni udało mi się złożyć taki zestaw:

CPU: I7 4790 - 579zł U
GPU: Gtx 1070 Armor - 875zł U
MOBO: ASROCK H81M-DGS - 199zł N
PSU: Thermaltake Litepower II Black 550W - 163zł N
RAM: HYNIX 16GB 2X8GB DDR3 1600MHz - 209zł U
HDD: Segate 500gb 7200 - 69zł N
SSD: GOODRAM CX400 128GB - 79zł N
Cooler: SilentiumPC Spartan 3 - 63zł N

Obudowa: SilentiumPC Armis AR3 - 99zł U
Razem ~~ 2337zł

U-używany
N-nowy

Przychodzę do was z zapytaniem, czy ten zestaw będzie odpowiedni do moich wymagań, czy wszystkie podzespoły ze sobą współgrają oraz czy za tą cenę zbuduję bardziej opłacalnego pc(jakiego)? 

Opublikowano
Cytat

dylemat bo na facebooku doradzili mi

Corsair VS550 z certyfikatem 80 PLUS? A co za zgraja gimbusów/debili tak doradziła ??

Ja bym zmienił np.

Asus TUF B450-PRO GAMING - wszystkie płyty MSI poszły w górę średnio o 30zł więc słabo się opłacają a tutaj Asus wyjątkowo tanio bo kosztuje średnio ok 499zł
HyperX Predator DDR4 16GB (2x8) 3333MHz (HX433C16PB3K2/16)
HyperX Predator DDR4 8GB (1x8) 3333MHz (HX433C16PB3/8) - 8GB też wystarczy na 2-3 miesiące
Plextor 512GB M.2 PCIe Gen3 x4 NVMe 2280 M9PeGN

Opublikowano
Cytat

ale i tak nie chcę brać z morele

A ja ci powiem że ostatnio zamawiałem kilka podzespołów oraz drukarkę i bezproblemowo.

Cytat

styknie ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4 ?

Słaba karta dźwiękową i bardzo słabo dopracowany bios.