Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[1] 2500-3000 - jeśli wg Was znajdzie się coś ciekawego taniej, to też aprobuję:D, nowy

[2] może być bez Windowsa

[3] 15,4"- 15,6”

[4] z SSD

[5] jeśli udałoby się go kupić w laserową drukarką kolorową na promocji to byłoby świetnie

Zależy mi na tym, żeby służył przez długie lata bez przycinania i był wygodny do nauki. Miło by było gdyby dało się na nim odpalić jakieś średnio wymagające gry teraz i za kilka lat.

[6] ważne, żeby był dobrze wykonany i nie wyglądał na "gamingowy"

[7] matowa matryca

[8] głównie do domu, biurko, łóżko, raczej bardzo w terenie nie, 3-4h w pociągu ewentualnie, ale to też niekonieczne

[9] mam niechęć do lenovo, kolor czarny/ srebny - bez wiekszego znaczenia

[10] ASUS VivoBook 15 R512FL i5-8265U/8GB/512 MX250 (R512FL-BQ082) - myślałem nad czymś takim, jednak obawiam się, że chłodzenie może być średnie

Opublikowano
Cytat

] mam niechęć do lenovo

Nie mów o marce tylko o serii, ideapad jakiś?

Cytat

Miło by było gdyby dało się na nim odpalić jakieś średnio wymagające gry teraz i za kilka lat.

To szukaj minimum z GTX 1050 Ti lub GTX 1650.

HP Omen 15-dc0008nw (4UF45EA) i załatw voucher i jak dostaniesz zwrot dokup dysk SSD M.2 (PCIe NVMe x4) np. SX8200 Pro.

Cytat

jeśli udałoby się go kupić w laserową drukarką kolorową na promocji to byłoby świetnie

To musiał by zrobić ją producent, na drukarki laserowe raczej nie robią. Możesz napisać tutaj o rabat.

Opublikowano

Tak, ideapad, strasznie denerwował mnie w nim źle działający pad i ogólnie jakość wykonania średnia. 

Twoja propozycja jest bardzo ciekawa, jednak obawiam się, że ja zrobiłem błąd - nie potrzebuję aż takiej maszyny, wystarczy, że odpalą się mniej (a nie średnio) wymagające gierki typu LOL. W 95% będzie on przeznaczony do nauki, czytania, mediów.

Dodatkowo ten HP ma duże gabaryty i gamingowy wygląd, czego wolałbym uniknąć.:D

Oo, dzięki, na pewno napiszę tam o rabat jak już wybiorę:D

Opublikowano
Cytat

Tak, ideapad

To seria którą się unika, to takie laptopy do marketów dla kompletnych laików.

Cytat

nie potrzebuję aż takiej maszyny, wystarczy, że odpalą się mniej (a nie średnio) wymagające gierki typu LOL.

Omeny mają wyjątkowo pojemną baterie, a dzięki Displayport możesz podłączyć każdy monitor 4K albo 144Hz-240Hz.

Cytat

W 95% będzie on przeznaczony do nauki, czytania, mediów.

Ultrabook z dobrą matrycą do 3000zł - gdybyś olał wymóg grafiki dedykowanej.

Cytat

czy ten laptop za 3000zł to dobra oferta?

Możesz taniej kupić bardzo podobnego (niżej podrzucę linki do tematów na forum)

HP Pavilion 15 i5-8265U/16GB/256/Win10 MX150 IPS Blue - 3249zł

Wystarczy dokupić ramkę do zamontowania kolejnego dysku SSD 2,5" np. Crucial 500GB/1TB (5 lat gw.)

Linki: