Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was Serdecznie,

W związku z tym, że przymierzam się do zakupu Laptopa, który ma zastąpić komputer stacjonarny (dzieci się porodziły – mniej miejsca operacyjnego) – po zakupie będę zmuszony sprzedać swój komputer stacjonarny (w miejsce biurka wstawiam łóżeczko dziecięce).

Dlatego też bardzo proszę o pomoc w realnej i uczciwej wycenie sprzętu, który chciałbym sprzedać:

1. Obudowa:                    COOLER MASTER ELITE RC-331 SILVER/BLACK
  2. Płyta Główna:               ASUS P5K SE s.775 P35 (z wbudowaną kartą sieciową i muzyczną)
  3. Procesor:                     INTEL CORE 2 DUO E8200 2,66 GHZ 6 MB CACHE
  4. Pamięć RAM:               3GB (DUAL KINGMAX DDR2 2x1GB / 1066 MHZ + 1GB)
  5. Napęd:                         LG DVD RECORDER GH-20NS10 SATA BLACK
  6. Wiatrak:                       RASURBO DLP 525 SILENT POWER
  7. Karta Graficzna:           RADEON SAPPHIRE HD3870 512 MB 256 PCI-E GDDR4
  8. Karta Muzyczna:           SOUND BLASTER SB LIVE! 24-Bit
  9. Dysk Twardy:               WESTERN DIGITAL RED WD10EFRX 1TB
  10. Monitor:                       HP WIDE LCD w2207h (monitor panoramiczny, 22”)
  11. Mysz:                          LOGITECH HID CORDLESS MOUSE (bezprzewodowa)
  12. Klawiatura:                   LOGITECH
  13. Kamerka:                     CREATIVE LIVE! CAM VISTA IM
  14. Słuchawki                    SOUND BLASTER TACTIC 3D ALPHA
  15. Głośniki 5.1                  CREATIVE 5.1 INSPIRE P5800
  16. Karta Sieciowa             Karta Sieciowa Bezprzewodowa + Antenka (TP LINK)

Zestaw posiada normalne ślady użytkowania (był zakupiony pod koniec 2008 roku, około 2012-2013 dokupiłem mu 1 GB Ramu, zmieniłem dysk na nowy i dokupiłem słuchawki). Nic nie jest połamane. Do zestawu mogę dodać 4 metalowe stojaki na głośniki 5.1 (dwa mniejsze na przód i dwa większe na tył).

Monitor ma jeden wypalony piksel, ale nie przeszkadza to w użytkowaniu. Z rzeczy, które są do zrobienia – słuchawki trochę się rwą (nauszniki) – ale już sprawdzałem i można je dość tanio obszyć ponownie (słuchawek szkoda, bo dźwięk jest rewelacyjny).

Na komputerze jest system Win7 Proffesional 32-Bit.

Opublikowano

Preferowałbym bardziej wystawienie go na aukcji od złotówki i zobaczyć jakie będzie zainteresowanie.

Jeszcze jedno pytanie, sprzedaż stacjonarki odbędzie się po zakupie laptopa. Chciałbym też wcześniej przegrać dane z komputera stacjonarnego - czy jest możliwe bezpośrednie podłączenie laptopa do komputera stacjonarnego np. przez USB żeby przegrać dane (oczywiście wiem, że można zrobić to przez kartę sieciową, np. bezprzewodowo - ale to trwa. Po kablu chyba by było szybciej ?)

• 3 miesiące temu...