Wallace Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Witam Was Serdecznie, W związku z tym, że przymierzam się do zakupu Laptopa, który ma zastąpić komputer stacjonarny (dzieci się porodziły – mniej miejsca operacyjnego) – po zakupie będę zmuszony sprzedać swój komputer stacjonarny (w miejsce biurka wstawiam łóżeczko dziecięce). Dlatego też bardzo proszę o pomoc w realnej i uczciwej wycenie sprzętu, który chciałbym sprzedać: Obudowa: COOLER MASTER ELITE RC-331 SILVER/BLACK Płyta Główna: ASUS P5K SE s.775 P35 (z wbudowaną kartą sieciową i muzyczną) Procesor: INTEL CORE 2 DUO E8200 2,66 GHZ 6 MB CACHE Pamięć RAM: 3GB (DUAL KINGMAX DDR2 2x1GB / 1066 MHZ + 1GB) Napęd: LG DVD RECORDER GH-20NS10 SATA BLACK Wiatrak: RASURBO DLP 525 SILENT POWER Karta Graficzna: RADEON SAPPHIRE HD3870 512 MB 256 PCI-E GDDR4 Karta Muzyczna: SOUND BLASTER SB LIVE! 24-Bit Dysk Twardy: WESTERN DIGITAL RED WD10EFRX 1TB Monitor: HP WIDE LCD w2207h (monitor panoramiczny, 22”) Mysz: LOGITECH HID CORDLESS MOUSE (bezprzewodowa) Klawiatura: LOGITECH Kamerka: CREATIVE LIVE! CAM VISTA IM Słuchawki SOUND BLASTER TACTIC 3D ALPHA Głośniki 5.1 CREATIVE 5.1 INSPIRE P5800 Karta Sieciowa Karta Sieciowa Bezprzewodowa + Antenka (TP LINK) Zestaw posiada normalne ślady użytkowania (był zakupiony pod koniec 2008 roku, około 2012-2013 dokupiłem mu 1 GB Ramu, zmieniłem dysk na nowy i dokupiłem słuchawki). Nic nie jest połamane. Do zestawu mogę dodać 4 metalowe stojaki na głośniki 5.1 (dwa mniejsze na przód i dwa większe na tył). Monitor ma jeden wypalony piksel, ale nie przeszkadza to w użytkowaniu. Z rzeczy, które są do zrobienia – słuchawki trochę się rwą (nauszniki) – ale już sprawdzałem i można je dość tanio obszyć ponownie (słuchawek szkoda, bo dźwięk jest rewelacyjny). Na komputerze jest system Win7 Proffesional 32-Bit. Cytuj
Anonymus Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2016 no taki 6 na 10 jakiemuś graczu który chce grać w mc, cs go i lola sprzedasz go Cytuj
FxJ Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Sama jednostka 250-300zł Akcesoria mysz/klaw/słuch/kamerka - zależnie od stanu wystaw na OLX za grosze Monitor/głośniki/system - będą więcej warte Cytuj
Wallace Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Preferowałbym bardziej wystawienie go na aukcji od złotówki i zobaczyć jakie będzie zainteresowanie. Jeszcze jedno pytanie, sprzedaż stacjonarki odbędzie się po zakupie laptopa. Chciałbym też wcześniej przegrać dane z komputera stacjonarnego - czy jest możliwe bezpośrednie podłączenie laptopa do komputera stacjonarnego np. przez USB żeby przegrać dane (oczywiście wiem, że można zrobić to przez kartę sieciową, np. bezprzewodowo - ale to trwa. Po kablu chyba by było szybciej ?) Cytuj
FxJ Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2016 https://pl.wikipedia.org/wiki/Kabel_krosowany Łatwiej będzie ci skopiować po sieci tylko wepnij i komputer i laptop po kablu ;) Cytuj
Wallace Opublikowano 1 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 Zwykły kabel sieciowy ? (ale jak rozumiem będę musiał jeszcze sieć skonfigurować, żeby komputery się widziały ?) Cytuj
FxJ Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 "krosowany" czyli inny, można samemu zrobić ale trzeba skonfigurować też tak by oba się ze sobą komunikowały. Cytuj
Wallace Opublikowano 21 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2016 Odśnieżam nieco temat - informacyjnie: komputer z monitorem poszedł za 700 zł - przed sprzedażą go odświeżyłem, nagrałem nowy system i office'a. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi